laiki-agora-thessaloniki11

Τα μπλόκα, μπλόκα και οι δουλειές…. δουλειές για τους αγρότες (φωτό)

Εδώ και περίπου έναν μήνα, τα τρακτέρ των αγροτών βρίσκονται σχεδόν σε κάθε μεγάλο οδικό κόμβο, ενώ εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες, οι αγρότες άρχισαν τους αποκλεισμούς των δρόμων διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Θα περίμενε κανείς πως μετά από τόσες ημέρες κινητοποιήσεων, η αγορά θα είχε στερέψει από φρούτα και ειδικά από λαχανικά. Ωστόσο οι εικόνες που κυριαρχούν τόσο στις λαϊκές αγορές, όσο και στην Κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, δείχνουν πάγκους γεμάτους προϊόντα και αποθήκες που συνεχίζουν να γεμίζουν με οπωρολαχανικά.

Το Press724 επισκέφτηκε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώνοντας πως δεν παρατηρείται καμία έλλειψη, με τον κόσμο να κάνει κανονικά τα ψώνια του και με την προσέλευση των καταναλωτών να είναι μεγάλη, αναγνωρίζοντας αν μη τι άλλο πως τα προϊόντα στις λαϊκές είναι και ποιοτικά και αρκετά πιο φθηνά από τα αντίστοιχα στα σούπερ μάρκετ.

Οι γεμάτοι πάγκοι πάντως, δείχνουν πως είτε δεν συμμετέχουν όλοι οι αγρότες στις κινητοποιήσεις, είτε πως όσοι συμμετέχουν, κάνουν παράλληλα τις δουλειές τους για να μην σαπίσουν τα προϊόντα στα χωράφια και χαθεί το εισόδημα.

Στις φωτογραφίες παρακάτω που είναι σημερινές, θα δείτε προϊόντα από πολλές περιοχές της χώρας:

laiki-agora-thessaloniki16 laiki-agora-thessaloniki15 laiki-agora-thessaloniki14 laiki-agora-thessaloniki13 laiki-agora-thessaloniki12 laiki-agora-thessaloniki10 laiki-agora-thessaloniki1 laiki-agora-thessaloniki9 laiki-agora-thessaloniki8 laiki-agora-thessaloniki7 laiki-agora-thessaloniki6 laiki-agora-thessaloniki5 laiki-agora-thessaloniki2

 

Ρεπορτάζ : Αλέξης Αλεξιάδης