ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύµβουλος του Fox κατηγορεί το κανάλι για δηµοσίευση ψευδών πληροφοριών κατ’ απαίτηση τουΤραµπ

Σύµβουλος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, που στηρίζει ένθερµα τον Ντόναλντ Τραµπ, υποστηρίζει ότι δηµοσίευσε, εκ προθέσεως, ψευδείς πληροφορίες που θα έβλαπταν τους ∆ηµοκρατικούς, κατ’ απαίτηση του Αµερικανού προέδρου.
Ο Ροντ Γουίλερ, που είναι σύµβουλος του δικτύου σε θέµατα ασφάλειας, επιβολής του νόµου και δικαιοσύνης, κατηγορεί το Fox News ότι εφηύρε µια ιστορία σχετική µε την υπόθεση του Σεθ Ριτς,
ενός εργαζόµενου στην Εθνική Επιτροπή του ∆ηµοκρατικού Κόµµατος (DNC) ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρες στα µέσα Ιουλίου του 2016, σε µικρή απόσταση από το σπίτι του στην Ουάσινγκτον.
Η επίσηµη έρευνα κατέληξε στο συµπέρασµα ότι ο Σεθ Ριτς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια µιας ένοπλης ληστείας. Ωστόσο, αµέσως µετά τον θάνατό του, πολλοί ιστότοποι και συντηρητικά µέσα ενηµέρωσης άφηναν να εννοηθεί ότι ίσως να επρόκειτο για µια πολιτική δολοφονία.
Σύµφωνα µε αυτήν τη θεωρία, που όµως δεν επιβεβαιώνεται από καµία επίσηµη απόδειξη, ο Σεθ Ριτς είχε δώσει στον ιστότοπο WikiLeaks µηνύµατα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Εθνικής Επιτροπής, όµως τον ανακάλυψαν και τον σκότωσαν.
Στα µέσα Μαΐου το Fox News ανήρτησε στον ιστότοπό του άρθρο που επιβεβαίωνε αυτή τη θεωρία, βασιζόµενο σε υποτιθέµενες δηλώσεις του Ροντ Γουίλερ.
Σύµφωνα µε αυτό το ρεπορτάζ, ο Γουίλερ φερόταν να λέει ότι ο Ριτς είχε όντως αφήσει να διαρρεύσουν έγγραφα στον WikiLeaks και ότι ένας υψηλόβαθµος αξιωµατούχος προσπαθούσε να µπλοκάρει την έρευνα για αυτήν την υπόθεση.
Σύµφωνα όµως µε τον ίδιο τον Γουίλερ, ο οποίος προσέφυγε στο οµοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι δηλώσεις του, που αποτελούσαν άλλωστε και τη µοναδική πηγή του άρθρου, ήταν επινοηµένες. Υποστηρίζει ότι δεν έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις.
Να σηµειωθεί ότι λίγες ηµέρες µετά την ανάρτηση του άρθρου, το Fox News το απέσυρε.