ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπίρτζης: Νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση το φθινόπωρο

Για «νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση, με κανάλια που θα λειτουργούν νόμιμα και με συγκεκριμένη δεοντολογία» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια πρωινής του συνέντευξης στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότηση στο τέλος Αυγούστου και το φθινόπωρο να υπάρχει νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση. «Από τις 11 υποψηφιότητες που υπάρχουν όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση και όσοι θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν άδεια, με τελευταίο κριτήριο το τίμημα. Προαπαιτούμενα είναι η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές» αποσαφήνισε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον αριθμό των αδειών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία. Το κοινοβούλιο αποφάσισε για τα κανάλια και οχι ο κ. Παππάς» για να προσθέσει: «θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει (τις κριτικές) αν είχαμε συναλλαγές με καναλάρχες, τράπεζες κλπ. Τότε κανείς δεν θα μας κατηγορούσε».