ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη-Σποράδες: Σηκώνουν… άγκυρα τα πλοία μετά από 7 χρόνια!

Επτά χρόνια… ξηρασίας πέρασαν προτού η Θεσσαλονίκη συνδεθεί και πάλι ακτοπλοϊκά με τις Σποράδες. Θεού θέλοντος και του υπουργείου Ναυτιλίας επιτρέποντος, στις 16 Ιουνίου η εταιρία Hellenic Seaways θα εγκαινιάσει το νέο της δρομολόγιο, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Σποράδων.

Ήδη η εταιρία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της το δρομολόγιο, το οποίο θα είναι καθημερινό, με ώρα αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη στις 9 το πρωί και προορισμό τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο. Αναμένεται όμως η τελική απόφαση, όταν συνέλθει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο και θα γνωμοδοτήσει για το θέμα της γραμμής αυτής στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Το δρομολόγιο, που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, θα εκτελείται από το ταχύπλοο Flying Cat 4, το οποίο είναι χωρητικότητας 440 επιβατών.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για τη σύνδεση με Σποράδες. Το δρομολόγιο έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Hellenic Seaways, περιμένουμε όμως τις τελικές εγκρίσεις, ώστε να γίνουν γνωστές και οι τιμές και να αρχίσουν οι πωλήσεις» αναφέρει ο Γιάννης Δημητριάδης, ιδιοκτήτης του Ferry Traveller, κεντρικού ναυτιλιακού πρακτορείου Βορείου Ελλάδος για ΑΝΕΣ, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries και Aegean Speedline. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι φέτος το κόστος των καυσίμων είναι σημαντικά μειωμένο, αποτελεί κίνητρο για νέες δρομολογήσεις, γι’ αυτό και θα δούμε πολλές αυτό το καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ η Hellenic Seaways έχει ήδη λάβει έγκριση για τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος. Η σύνδεση αυτή όμως ενδέχεται να αντικατασταθεί από τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Σμύρνη, αν ολοκληρωθούν εγκαίρως όλα τα διαδικαστικά θέματα που εκκρεμούν.