ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εγρήγορση στην Αγγλία για να αποφύγουν νέο Μπατακλάν στην Boxing Day

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αγγλία, με τις Αρχές να φοβούνται για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα από τον Ιsis κατά την διάρκεια της Boxing Day.

Η 26η Δεκεμβρίου είναι μια από τις πιο εμπορικές ημέρες στην Αγγλία, με πλήθος κόσμου να ξεχύνεται στο δρόμο για ψώνια και την πασίγνωστη Boxing Day να κλέβει την παράσταση. Το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις βρετανικές Αρχές, που φοβούνται νέο πιθανό χτύπημα από τον Isis.

Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε ο υπεύθυνος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο νησί, Γουίλιαμ Γκέντες, ο οποίος καθησύχασε τον κόσμο, τονίζοντας τις επιτυχίες της υπηρεσίας του που έχει αποτρέψει ουκ ολίγα χτυπήματα.

“Στην Boxing Day μεγάλα πλήθη συγκεντρώνονται σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό ίσως αποτελέσει στόχο για τους τρομοκράτες. Σχεδόν κάθε μέρα η υπηρεσία μας αποτρέπει σχεδόν από ένα χτύπημα και αυτό είναι εντυπωσιακό. Θέλουμε ο κόσμος να μας εμπιστεύεται και να μην φοβάται”, δήλωσε σχετικά.

Πηγή: newsit.gr