Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές, εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ παράλληλα αντιδρούν στην πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό καταγράφονται μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα. Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0.12%, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια στο κόκκινο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0.09%, ενώ ο γαλλικός CAC και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνουν κέρδη 0.04% και 0.002%, αντίστοιχα.

Οριακές μεταβολές και στην περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX σε θετικό έδαφος και κέρδη 0.08%, ενώ πτωτικά με απώλειες 0.2% και 0.21% κινούνται ο ισπανικός IBEX και ο ιταλικός FTSE MIB, αντίστοιχα.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία καθώς η εγχώρια ζήτηση σημείωσε άλμα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, οι συνολικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.

Από τις επιχειρηματικές ειδήσεις, ξεχωρίζει η RBS, η οποία επέστρεψε σε κέρδη το πρώτο εξάμηνο, καθώς συνεχίζει η ανάκαμψη της τράπεζας μετά από τις ζημιές των 2 δισ. στερλίνων (2,65 δισ. δολάρια) που σημείωσε στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι εξαιτίας της αναδιάρθρωσης και του νομικού κόστους. Η RBS, η οποία δεν έχει παρουσιάσει ετήσια κέρδη από το 2007, ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 939 εκατ. στερλίνων στο εξάμηνο μέχρι το τέλος Ιουνίου. Τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στις 939 εκατ. στερλίνες (1,23 δισ. δολάρια), σε σχέση με τις ζημιές των 2,05 δισ. στερλίνων πέρυσι.

Παράλληλα, η Allianz SE ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο β΄ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 83,4% στα 2 δισ. ευρώ από τα 1,1 δισ. ευρώ λόγω των υψηλότερων λειτουργικών κερδών και της βελτίωσης του μη λειτουργικού αποτελέσματος.

Νωρίτερα, μικτά πρόσημα σημείωναν οι ασιατικοί δείκτες με την προσοχή των επενδυτών στραμένη στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία τον Ιούλιο.

Πηγή:capital.gr