ΕΙΔΗΣΕΙΣ
euro

ΣΕΒ: Χρειάζονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων για να σωθεί η οικονομία

«Η όποια ελάφρυνση χρέους δεν μπορεί να σώσει την οικονομία ούτε η υποτίμηση του νομίσματος. Απαιτείται η προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία επιχειρήσεων που παράγουν, διεθνώς, ανταγωνιστικά προϊόντα και αυτό, με τη σειρά του, απαιτεί ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον, που η υλοποίησή τους καθυστερεί απελπιστικά. Έτσι, χάνονται οι ευκαιρίες και η ανεργία παραμένει στα ύψη», επισημαίνει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων ο ΣΕΒ.

Προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η ανεργία να μείνει σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια, ο ΣΕΒ εκτιμά πως η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει με προσωρινές ελαφρύνσεις εκατομμυρίων που μεταθέτουν τη δημοσιονομική προσαρμογή στο μέλλον. «Η οικονομία χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις δισεκατομμυρίων και, προς αυτήν την κατεύθυνση, η οικονομική πολιτική πρέπει να στραφεί» τονίζει ο Σύνδεσμος.

Ο ΣΕΒ τονίζει, τέλος ότι η απασχόληση συνεχίζει να έχει καλή πορεία, παρά την εκ νέου αποδυνάμωση των εξαγωγών, τονίζοντας ωστόσο πως το πολιτικό ρίσκο και η υπερφορολόγηση «δείχνουν στο ταλέντο που έχει η χώρα μας το δρόμο της ξενιτιάς».