ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος από παρενόχληση μαθητριών από ιδιοκτήτη κυλικείου σε Γυμνάσιο

Ευθύνες και προς άλλες πλευρές και κυρίως του διευθυντή του γυμνασίου θα αναζητηθούν μετά την πρόσφατη καταδίκη σε φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή του ιδιοκτήτη του κυλικείου του 6ου Γυμνασίου της Λέσβου, γιατί το 2012 είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τουλάχιστον τρεις ανήλικες μαθήτριες. 

Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν το γεγονός ότι προσήλθε στο δικαστήριο και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου ο διευθυντής του γυμνασίου. Ο τελευταίος, παρά τις ευθύνες που είχε, αδιαφόρησε όταν είχαν γίνει οι καταγγελίες από γονείς κατά του ιδιοκτήτη της καντίνας.

Μετά την εξέλιξη αυτή το θέμα απασχόλησε τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου η οποία αποφάσισε να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας κάνοντας λόγο για αμέλεια με θύματα μαθήτριες καθώς ο διευθυντής δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα, ως όφειλε, μετά από τις καταγγελίες των γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους.

Τόνιζαν επίσης ότι καθήκον τόσο των διευθυντών όσο και των εκπαιδευτικών είναι να εξασφαλίζουν την προστασία των μαθητών, να μην αδιαφορούν και ακόμη χειρότερα να συγκαλύπτουν. Επίσης η ΕΛΜΕ Λέσβου υπενθύμιζε ότι στο παρελθόν είχε καταγγείλει τη στάση και τις πρακτικές του συγκεκριμένου γυμνασιάρχη «γνωστού για τις επικίνδυνες εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του που έχουν φέρει αναστάτωση στον χώρο της σχολικής Κοινότητας».

Συνέλευση
Η γενική συνέλευση των καθηγητών ζητούσε από το υπουργείο να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να απαγορευτεί η είσοδος του καταδικασθέντος ιδιοκτήτη του κυλικείου στο σχολείου και να κινηθεί επίσης η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία κατά του γυμνασιάρχη, ζητώντας την απομάκρυνσή του από το σχολείο. Μετά τις εξελίξεις αυτές η Εισαγγελία Μυτιλήνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών κατά του διευθυντή του σχολείου, ενώ χτες έγινε γνωστό από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή ότι διατάχθηκε και επείγουσα ένορκή διοικητική έρευνα για το αν προκύπτουν ευθύνες του διευθυντή του γυμνασίου της Λέσβου.