ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεάλ-Ατλέτικο στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με τη γλώσσα των αριθμών

Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα δοθεί η πρώτη μάχη του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, το βράδυ της Τρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται για 7η συνεχόμενη φορά και 12η συνολικά στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και απέναντί της θα βρει την ομάδα κόντρα στην οποία κατέκτησε το Champions League το 2014 και το 2016. Την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε πέντε νοκ-άουτ μονομαχίες η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει πανηγυρίσει τρεις προκρίσεις και δύο νίκες σε τελικούς, έχοντας το πάνω χέρι κόντρα στους «ροχιμπλάνκος».

Η Ρεάλ έχει πάρει την πρόκριση πάντως μόλις σε δύο από τους τελευταίους επτά ημιτελικούς στους οποίους έφτασε ενώ την τελευταία φορά που ηττήθηκε από ισπανικό σύλλογο στην Ευρώπη ήταν το 2011 από την Μπαρτσελόνα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης από την πλευρά της βρίσκεται στα ημιτελικά για 3η φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και 6η συνολικά στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 μετράει μόλις 6 ήττες σε 22 εκτός έδρας παιχνίδια. Ολες με μόλις ένα γκολ διαφορά.