ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόνος στα γόνατα: Εύκολοι τρόποι να τον αντιμετωπίσεις

Οι πόνοι στα γόνατα μπορεί να προκαλούνται από διάφορες αιτίες. Αν έχεις αποκλείσει την περίπτωση κάποιου ιατρικού θέματος, κι αν αυτό που συνιστά ο ορθοπεδικός σου είναι απλώς ξεκούραση, αλλά εσύ αποτελέσματα δεν βλέπεις, υπάρχουν τρόποι να ενισχύσεις τον οργανισμό σου για να απαλύνεις τις ενοχλήσεις στα γόνατα.

Σωστή διατροφή
Αλλά επειδή αυτό είναι πολύ γενικό, υπάρχουν τροφές που πραγματικά βοηθούν σε τέτοιου είδους πόνους. Για την ενίσχυση των οστών ένταξε στην διατροφή σου το γάλα, βιταμίνη C (που βρίσκεται σε φρούτα όπως το πορτοκάλι ή λαχανικά όπως η πιπεριά), σταφύλι και ginger.

Άσκηση
Με προσοχή βέβαια στο τι θα κάνεις, για να μην καταλήξεις τελικά να τα καταπονήσεις περισσότερο. Δηλαδή, σαφώς και αποφεύγεις γυμναστικές τύπου crossfit ή έντονο ποδήλατο. Αντίθετα το κολύμπι, το περπάτημα και σε κάποιες περιπτώσεις το ελλειπτικό, βοηθούν ιδιαίτερα στην εκγύμναση των τετρακέφαλων (οι μύες που στηρίζουν τα γόνατα), χωρίς να τα επιβαρύνουν.
Απώλεια περιττών κιλών
Αν έχεις παραπανίσια κιλά καλό θα ήταν να τα χάσεις. Το πρώτο που προκαλεί πόνους στα γόνατα είναι τα κιλά που το σώμα δεν μπορεί να αντέξει.

Πάγος
Τύλιξε σε μία πετσέτα παγάκια ή ακόμα καλύτερα κατεψυγμένο αρακά. Ακούμπα το στο σημείο για όσο περισσότερη ώρα αντέξεις. Στη συνέχεια κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Το κρύο θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου, ενώ το ζεστό θα μειώσει τη δυσκαμψία.

Καλός ύπνος
Κοιμήσου καλά. Είναι κλισέ αλλά πέρα για πέρα αληθές. Ειδικά αν βάλεις τα πόδια σου πάνω σε δύο μαξιλάρια, θα δεις διαφορά.

Πηγή: followme.gr