ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρεμβαίνουν οι Γάλλοι για το ελληνικό ζήτημα – Προτείνουν λύση!

Από χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ, σε μια σειρά συναντήσεων με τους βασικούς πρωταγωνιστές τους ελληνικού προγράμματος επιχειρεί να εξηγήσει τη γαλλική λύση για την χώρα μας.

Μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ Βόλφκανγκ Σόϊμπλε , και της Ιταλίας κ. Πιέρ Κάρλο Παντοάν, σήμερα, θα συναντηθεί και με την προκάτοχο του σημερινή επικεφαλή του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ για το θέμα της Ελλάδας.
Η πρόταση αφορά τη σύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με τον οικονομικό κύκλο της χώρας μας. Δηλαδή, όταν η Ελλάδα έχει θετική ανάπτυξη να αποπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις σε τοκοχρεολύσια και όταν δεν μπορεί να γίνει διευκόλυνση μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής και της εξασφάλισης περιόδου χάριτος.
Σύμφωνα με το enikonomia.gr, σε όλες τις συναντήσεις του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συνάντησε θετική ανταπόκριση. Τέλος, μπορεί να συζητηθεί και ένα ακόμη χαμηλότοκο δάνειο για την ενίσχυση της απασχόλησης συμπληρώνοντας έτσι το κενό που άφησε η ελληνική πρόταση για δάνειο με το ίδιο σκοπό από την Παγκόσμια Τράπεζα