Πέθανε η Molly Peters, το πιο τολμηρό και «καυτό» κορίτσι του James Bond (φωτο)

Η Molly Peters, το κορίτσι του James Bond, της οποίας οι προκλητικές σκηνές στην ταινία «Thunderball» (Επιχείρηση Κεραυνός) προκάλεσαν πολλά σχόλια εκείνη την εποχή, πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Ο θάνατος της Peters επήλθε σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Roger Moore, ο οποίος υποδύθηκε τον θρυλικό πράκτορα του  Ίαν Φλέμινγκ περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό.

Η ξανθή χυμώδης σεξοβόμβα ηθοποιός και μοντέλο είχε μια φευγαλέα καριέρα στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, παίζοντας σε λίγες ταινίες και σειρές στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Ο ρόλος της Patricia, της αισθησιακής μασέζ σε γυμναστήριο, που σαγηνεύεται από τον James Bond (Sean Connery) στην ταινία «Thunderball» (1965), ήταν ο σημαντικότερός της στη μεγάλη οθόνη.

Ο σκηνοθέτης Terence Young την ανακάλυψε. Η Molly Peters ήταν το πρώτο κορίτσι του Bond που αφαίρεσε τα ρούχα της για μερικές σκηνές που θεωρήθηκαν σκανδαλιστικές και επίμαχες. Αρκετές από αυτές, τελικά, κόπηκαν στην ταινία, από το Βρετανικό Συμβούλιο Ταξινόμησης Κινηματογράφου.

Η κινηματογραφική της καριέρα τερματίστηκε με την ταινία του 1968, «Don’t raise the bridge, lower the river». Μετείχε, επίσης, σε διάφορες σειρές της δεκαετίας του 1960, ανάμεσά τους η σειρά «Armchair Theater» της βρετανικής τηλεόρασης.

Πληροφορίες: naftemporiki.gr