prosfyges

Ο χάρτης των προσφύγων – Πόσοι και που βρίσκονται ανά την Ελλάδα

Με αναλυτικούς πίνακες έδωσε στη δημοσιότητα η γενική γραμματεία ενημέρωσης την ακριβή εικόνα των προσφύγων στην Ελλάδα, μετά και το μερικό κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης λοιπόν, τον μεγαλύτερο όγκο προσφύγων και μεταναστών δέχεται από τα νησιά η Λέσβος, με 3.550 παραμένοντες στο νησί, ενώ 27.000 άνθρωποι έχουν διασκορπιστεί σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Πέραν της Ειδομένης, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8.000 άνθρωποι, 1.423 έχουν οδηγηθεί ήδη στο Σχιστό, 3.500 σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού, 2.136 στο Πολύκαστρο/Νέα Καβάλα, αλλά και 3.400 στο Χέρσο, του Κιλκίς.

AdTech Ad

Δείτε τους πίνακες με τους αριθμούς των προσφύγων

Ο αριθμός των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τέλος, ενδεικτική της κατάστασης είναι η καταγραφή στην Ειδομένη, όπου από τους 8.000 πρόσφυγες, μόλις 239 κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Περί τις 40.000 νέες θέσεις ετοιμάζει κυβέρνηση και Ύπατη Αρμοστεία

Επιπλέον, η ΓΓΕΕ, έδωσε τα σημεία όπου σχεδιάζεται η κατασκευή επιπλέον δομών προσωρινής φιλοξενίας, αλλά και τον αριθμό ατόμων που θα μπορούν να αναλάβουν. Μεταξύ των σημείων είναι η Μαλακάσα, οι Αφίδνες, ο Άγιος Ανδρέας, αλλά και κέντρα στη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Δράμα.  Επιπλέον 20.000 θέσεις, αναφέρει ο πίνακας, θα προσφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.