agrotes

Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε όλη τη χώρα

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη που θα εξετάσει το αγροτικό βρίσκονται παραταγμένοι σε όλοι τη χώρα οι αγρότες, έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει από το μεσημέρι του Σαββάτου την ΠΑΘΕ στα Τέμπη, ενώ κλειστές μένουν για κάποιες ώρες και οι εναλλακτικές διαδρομές.

Σήμερα οι αγρότες εξετάζουν το άνοιγμα του δρόμου στο ίδιο σημείο από τις 12.00 έως τις 6.00, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα μπλόκα σε Μάλγαρα και Χαλκηδόνα, με το δρόμο να ανοίγει στις 12:00 μετά τον εικοσιτετράωρο αποκλεισμό.

Οι αγρότες από το μπλόκο του αεροδρομίου θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμού του «Μακεδονία».

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Επ’ αόριστον «μπλόκο» της εθνικής Κορίνθου – Τρίπολης αποφάσισαν και οι συνάδελφοί τους στην περιοχή, οι οποίοι από χθες το απόγευμα έχουν εμποδίσει τη διέλευση, στο ύψος της Νεστάνης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς ΕΟ – μία παράκαμψη, δηλαδή, 80 χιλιομέτρων.

Σε τετράωρους αποκλεισμούς του λιμένα εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, προχωρούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου. Τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα στην έξοδο της Εγνατίας επί 15 ημέρες, χθες έκλεισαν το δρόμο από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Στην Κρήτη, παραμένει το μπλόκο στην περιοχή Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή. Τις περισσότερες ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζεται κανονικά, αφού διακόπτεται κατά περιορισμένα διαστήματα, καθώς οι αγρότες, όπως δηλώνουν, δεν θέλουν να έλθουν σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές τάξεις.