ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ στον Άρειο Πάγο για την εξοντωτική τιμωρία του!

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας κατατέθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγγελία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων της ΕΠΟ, των διαιτητών του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό που διακόπηκε, της Αστυνομίας και οποιουδήποτε άλλου τυχόν ευθύνεται για πρόκληση επεισοδίων και ζημιών της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Αυτή η καταγγελία έγινε με κοινοποίηση και στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και στη ΔΕΑΒ.

Οι διαδικασίες γι’ αυτήν κινήθηκαν πριν βγει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με πρωτοφανείς ποινές για το ματς με τον Ολυμπιακό (-5 βαθμούς, 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 100.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο), αλλά και άλλες δύο αγωνιστικές (1+1) για τα ματς Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο, όπου δεν έγινε απολύτως τίποτα!

Μια εβδομάδα υπομονής απαιτείται μέχρι να ενημερωθούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αν θα μειωθεί η ποινή που επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει την έφεση που θα εξεταστεί από την επιτροπή εφέσεων και η απόφαση αναμένεται το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα επιχειρηματολογήσει προκειμένου να μειωθεί η ποινή αφαίρεσης βαθμών από -5 σε -3 ενώ παράλληλα ενώ αναφορικά με την ποινή 5 αγωνιστικών που επιβλήθηκε για την Τούμπα, θα αποπειραθεί να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν λόγοι τιμωρίας για τους αγώνες Κυπέλλου με την Καλλονή και τον Πανιώνιο.

Θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για το κάθε παιχνίδι, απόφαση που προκάλεσε δικαιολογημένη οργή με δεδομένο ότι και στα δυο παιχνίδια δεν συνέβη το παραμικρό. Οι πιθανότητες να μειωθούν οι ποινές (τόσο της αφαίρεσης βαθμών όσο και της τιμωρίας της Τούμπας) είναι πολλές με βάση τον τρόπο που δικάζει ανάλογες υποθέσεις η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.