ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακή φλόγα: Αύριο η τελετή παράδοσης στους Βραζιλιάνους διοργανωτές

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα (17:00) στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Φλόγας στην αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016».

Έτσι ολοκληρώνεται και επίσημα το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, που διήρκησε επτά ημέρες και η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί στη Βραζιλία ως και τις 5 Αυγούστου, οπότε θα εισέλθει στο στάδιο «Μαρακανά» για να ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Τη διοργανώτρια πόλη θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάρλος Νούζμαν, που θα παραλάβει το Φως του Ολυμπισμού από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, κι ενώ θα προηγηθεί στο Καλλιμάρμαρο στάδιο τελετουργικό από την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις ιέρειες που έχει εμπνευστεί η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Τη Φλόγα θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ολοκληρώνοντας τη λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου.

Κατά τη σημερινή, έκτη ημέρα της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε αργά το απόγευμα από το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Εκεί ο κ. Καπράλος, μεταλαμπάδευσε το Ολυμπιακό Φως στον 27χρονο πρόσφυγα από την Συρία, Ιμπραχίμ Αλ Χουσεΐν.

Επρόκειτο για μια συμβολική πράξη στήριξης του Ολυμπιακού κινήματος στους ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, ενώ  Αμέσως μετά συνεχίστηκε η λαμπαδηδρομία και η Φλόγα συνέχισε την πορεία της ως την Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και θα διανυκτερεύσει.