ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναδάλ και Μπουγκουρούθα γράφουν ιστορία στο τένις!

Για πρώτη φορά μετά το 1991 μία χώρα θα έχει δύο αθλητές της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

Πριν από 26 χρόνια αυτό συνέβη για πρώτη φορά με τους Γερμανούς, Μπόρις Μπέκερ και Στέφι Γκραφ. Τώρα είναι η σειρά των Ισπανών, Ράφα Ναδάλ και Γκαμπίνιε Μουγκουρούθα, οι οποίοι από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθούν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Μετά το US Oper και συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθεί η λίστα της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ναδάλ θα επιστρέψει στην κορυφή, όπως και η συμπατριώτισσά του, Γκαμπίνιε Μουγκουρούθα.

Η εξέλιξη αυτή θα προκύψει μετά τους αποκλεισμούς των Ρότζερ Φέντερερ και Καρολίνας Πλίσκοβα στα προημιτελικά του grand slam της Νέας Υόρκης. Ο Ελβετός ηττήθηκε 1-3 από τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ενώ η Τσέχα με 0-2 από την Κόκο Βαντεβέγκε κι ως εκ τούτου δεν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κι άλλους βαθμούς.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Ισπανία θα έχει ταυτόχρονα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών και γυναικών δύο αθλητές της, γεγονός που αποτελεί ιστορικό γεγονός τόσο για τη χώρα, αλλά και για το τένις γενικότερα.

Η χώρα που έκανε την αρχή ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τον Τζίμι Κόνορς και την Κρις Έβερτ, που βρέθηκαν μαζί στο Νο1 από το 1975 έως το 1978. Επίσης, σε διαφορετικές περιόδους της τετραετίας 1981-84, ο Τζον Μάκενρο βρέθηκε ταυτόχρονα στην κορυφή με τις Κρις Έβερτ, Τρέισι Όστιν και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.