ΕΙΔΗΣΕΙΣ
fewrfserf

Μυστήριο με το μωρό που γεννήθηκε (;) στις λάσπες

Μια περίεργη ιστορία φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τη φωτογραφία που απεικονίζει μια γυναίκα από τη Συρία να πλένει το νεογέννητο βρέφος της με ένα μπουκάλι νερό, στην Ειδομένη, και η οποία έγινε viral τις τελευταίες ημέρες.

Τη φωτογραφία ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο Ισπανός φωτογράφος Iker Pastor, με το σχόλιο «Και η ζωή συνεχίζεται στην Ειδομένη».

Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν το νεογέννητο κοριτσάκι, που έγινε σύμβολο της προσφυγιάς, να ήρθε στη ζωή πριν από περίπου 20 ημέρες, στη Σάμο, όπου και η κάμερα το απαθανάτισε να το κάνουν μπάνιο οι γονείς του στα λασπόνερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το βρέφος ονομάζεται Μπαγιάν και η 33χρονη μητέρα του με τον 36χρονο πατέρα του και τα άλλα τρία παιδιά τους ξεκίνησαν, πριν από έναν μήνα, το ταξίδι τους από την Τουρκία. Οταν έφτασαν στη Σάμο, η γυναίκα φέρεται ότι γέννησε την Μπαγιάν και η οικογένεια συνέχισε το ταξίδι της για την Ειδομένη.

Ο Iker Pastor, πάντως, που εργάζεται για το τουρκικό πρακτορείο Anadolu Agency, επιμένει ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Ειδομένη. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο φωτογράφος ανέφερε σε ισπανική εφημερίδα: «Τράβηξα τη φωτογραφία στις 6 Μαρτίου. Περιμέναμε δίπλα στον φράχτη, όταν αυτοί οι γονείς εμφανίστηκαν με το μωρό τους. Ολα έγιναν σε ένα λεπτό και μετά ξαναμπήκαν στη σκηνή τους».