nd

Μπροστά σε δύο δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει, στην πρόθεση ψήφου, 21,3 % και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 18%. 

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,4% και τέταρτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Προβάδισμα 3,7% της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκετρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) με 4,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 42% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Αλ. Τσίπρας προηγείται του Κ. Μητσοτάκη με 22%, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 32% των ερωτηθέντων απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ