ΕΙΔΗΣΕΙΣ
boutaris_anthimos

Μπουτάρης και Ανθιμος «παίζουν» στο BBC! (video)

Γιάννης Μπόυτάρης και Άνθιμος… Δυο προσωπικότητες που «σφραγίζουν» με την παρουσία τους τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τυχαίο ότι τους επέλεξε το BBC με αφορμή το θέμα της καύσης των νεκρών και τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα.

Για το θέμα μίλησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, των οποίων οι απόψεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες για την καύση των νεκρών.

»Όλη η διδασκαλία του Ευαγγελίου για την ανθρώπινη ύπαρξη είναι η γέννηση, η βάπτιση, η ταφή και η ανάσταση και θα τα αρνηθούμε τώρα εμείς, μετά από 2000 χρόνια; Επειδή τους ήρθε τώρα το 2015 να φτιάξουν αποτεφρωτήρια;»  ανέφερε μεταξύ άλλων στο BBC ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Από  την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης, για τον οποίο το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει αποτεφρώσει την μητέρα του και τη γυναίκα του δήλωσε:

«Η μητέρα μου, είπε να μη την αφήσω να τη φάνε τα σκουλήκια. Έχω κρατήσει μερικές από τις στάχτες της γυναίκας μου σε ένα μικρό κουτί στο ντουλάπι μου και όταν το ανοίγω να ντυθώ κάθε πρωί το χαϊδεύω».

Στο ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρεται ακόμα ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θέλει να ανοίξει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα ωστόσο,  δεν τα πάει τόσο καλά στην εύρεση χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το ρεπορτάζ του BBC

Δείτε εδώ το απόσπασμα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Άνθιμου