Μπορεί η Ελλάδα να φτιάχνει τα όπλα της; O Καμμένος έχει την απάντηση
21/10/2015 Share

Μπορεί η Ελλάδα να φτιάχνει τα όπλα της; O Καμμένος έχει την απάντηση

Η σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την Εθνική Άμυνα σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης οπλικών συστημάτων για τις ΕΔ ,ακούγεται περίπου ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα.

Μια χώρα σε κρίση, στην οποία είχε προηγηθεί ένα ανεπανάληπτο “εξοπλιστικό πάρτυ”, μια χώρα παράδεισο για του ς αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων ,ποιος μπορεί πραγματικά να φανταστεί ότι μπορεί να ευδοκιμήσουν ερευνητικά προγράμματα από Έλληνες επιστήμονες για την Εθνική Άμυνα;

Πρώτος το έθεσε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης πριν μερικούς μήνες σε ημερίδα για την Άμυνα και την αμυντική βιομηχανία.

Ο γνωστός καθηγητής είχε πει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα με πολύ μεγάλη χαρά αναμένει χρόνια τώρα πρωτοβουλίες που θα την “συνδέσουν” με τον τομέα της έρευνας για τις ΕΔ. Ακόμη αναμένουν οι καθηγητές. Όσοι τέλος πάντων πραγματικά ενδιαφέρονται.

Είναι απ΄ αυτή την άποψη θετικά τα όσα είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας με θέμα: «Τεχνολογική έρευνα και καινοτομία στα ΑΣΕΙ-Δυνατότητες και προοπτικές στην υπηρεσία της Εθνικής Άμυνας», που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων. Το νόημα των οποίων είναι η πίστη που υπαρχει για την σχεδίαση «εθνικών όπλων» από Έλληνες επιστήμονες.

O ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν είναι ο μόνος που φαίνεται να πιστεύει στην προοπτική “εθνικών όπλων”. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο του 2013 από την Θεσσαλονίκη είχε μιλήσει για το “εθνικό πλοίο”.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr