ΕΙΔΗΣΕΙΣ
sigentrwsi_katoikoi_sindos_prosfiges4

Μουζάλας: Ντρέπομαι που τα σχολεία κατέβηκαν να σταματήσουν το κέντρο στα Διαβατά (video)

Για «χρησιμοποίηση» των μαθητών που συμμετείχαν χθες στις κινητοποιήσεις εναντίον του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά έκανε λόγο ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ντρέπεται που τα σχολεία κατέβηκαν για να το σταματήσουν.

«Τα σχολεία είναι για άλλο πράγμα. Τρεις οργανισμοί μας πρότειναν για νόμπελ για την ανθρωπιά μας. Τα παιδάκια δεν είναι για να πουν αν θα γίνει εδώ ο προσφυγικός καταυλισμός ή όχι» ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Στον ενικό» του Ν.Χατζηνικολάου.

‘Αμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Δέλτα Μ.Φωτόπουλου που συμμετείχε στην εκπομπή, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό να σταματήσει να μιλάει για τα παιδιά. «Τα παιδάκια έκαναν μια κινητοποίηση για να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση, για να καταλάβει, ότι εμείς το άδικο δεν θα το αντέξουμε. Μη συνεχίζετε να λέτε για τα παιδάκια, γιατί οι οικογενειάρχες που ζούνε εκεί και σωστά τα μαθαίνουν και τις αξίες της χώρας μας τα δίνουν και οι εκπαιδευτικοί μας είναι εξίσου ικανοί να τα μάθουν αυτά» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Φωτόπουλος.

Δεν είναι αρμοδιότητα μου το που θα γίνουν τα κέντρα μεταναστών

Κληθείς να απαντήσει εξάλλου, το αν αποδέχεται την πρόταση των δημάρχων για την κατασκευή του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων, όχι στα Διαβατά, αλλά σε περιοχή κοντά στο γήπεδο Θερμαϊκού ή στα Λουτρά Θέρμης, ο κ.Μουζάλας ανέφερε πως η επιλογή του χώρου και το χτίσιμο των κέντρων δεν είναι δική του αρμοδιότητα. «Η δική μου αρμοδιότητα είναι να δω αν τα μέρη αυτά συμβδαδίζουν με τις επιστημονικές προδιαγραφές που πρέπει να έχουν» διευκρίνησε, ενώ είπε πως οι μέχρι τώρα επιλογές είχαν γίνει από τη γενική γραμματεία συντονισμού από τον κ.Φλαμπουράρη.

Ο δήμαρχος Δέλτα ζήτησε να λάβει την απάντηση για τη νέα πρόταση αύριο, ενώ ο κ.Μουζάλας είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα «αύριο μεθαύριο», χωρίς να πει πότε ακριβώς θα απαντήσει.

Δείτε το video με τα όσα ειπώθηκαν για το θέμα στην εκπομπή: