ΕΙΔΗΣΕΙΣ
BAT

Μια «νυχτερίδα» στην υπηρεσία του περιβάλλοντος – Εκδηλώσεις για την Άνοιξη στο ΑΠΘ

Μια…. «νυχτερίδα» θα βρίσκεται κοντά στους επισκέπτες των εκδηλώσεων που διοργανώνει σήμερα και αύριο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να γιορτάσει την εαρινή ισημερία, τη Διεθνή Ημέρα Δασών και την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.Πρόκειται για την BAT (Bio AUTh Team), την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, που θα βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο πίσω από τη Θεολογική Σχολή μαζί με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις παρουσιάζοντας το έργο τους, με έμφαση στην εθελοντική προσφορά για το περιβάλλον.

«Θα είμαστε εκεί για να ενημερώνουμε για τρόπους ανακύκλωσης οικιακών απορριμμάτων και κομποστοποίησης, ενώ θα εξηγούμε και για το φαινόμενο της κόκκινης παλίρροιας στον Θερμαϊκό κόλπο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρίνα Ματσοπούλου από την BAT, την ομάδα που «μετράει» έναν χρόνο ζωής.

Όπως εξηγούν στο blog τους τα μέλη της ομάδας, «το να είσαι φοιτητής, δεν σημαίνει μόνο να παρακολουθείς τις διαλέξεις και τα εργαστήρια του προγράμματος της σχολής σου και να περνάς τα μαθήματα των εξαμήνων».

«Υπάρχουν τόσες δυνατότητες, τόσες ευκαιρίες και δράσεις, οι οποίες όχι μόνο μας προσφέρουν μια σφαιρική εικόνα για την επιστήμη μας, αλλά μας κάνουν πιο δραστήριους, πιο ενημερωμένους, πιο ολοκληρωμένους φοιτητές» υπογραμμίζεται σχετικά στο κάλεσμα για συμμετοχή.

Εκτός από τους φοιτητές της ΒΑΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άνοιξη στο ΑΠΘ», θα πραγματοποιούνται δρώμενα, όπως διανομή δένδρων, κατασκευή πήλινων φωλιών για χελιδόνια, «χρωματισμός» δένδρων, «σπιτική» ανακύκλωση χαρτιού, ξενάγηση στις τεχνητές φωλιές πουλιών της πανεπιστημιούπολης κ.α.

Η Διεθνής Ημέρα Δασών θα εορταστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, με ομιλία με θέμα «Η Δασοπονία στη νέα οικονομία της γνώσης» από τον λέκτορα του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Μάριο Τρίγκα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού θα γιορταστεί αύριο (Τρίτη), στις 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, με ομιλίες και στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Νερό: Το ΑΠΘ στο σταυροδρόμι της έρευνας και της απασχόλησης». Παράλληλα, στο φουαγιέ του Κτιρίου Διοίκησης θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Νερό και εργασία – εργασία στο νερό» και στον χώρο των υπαίθριων εκδηλώσεων, πίσω από την Θεολογική Σχολή, θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικές δράσεις για την εκπαίδευση, με θέμα το νερό.

Πηγή: ΑΜΠΕ