ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρτυρίες Ελλήνων από το Παρίσι στο Press724: «Να μην επικρατήσει ο τρόμος»

«Οι Γάλλοι δε θα κλειστούν στα σπίτια τους. Όλοι προσπαθούν να περάσουν αυτό το μήνυμα στο Παρίσι, να μην κερδίσει ο φόβος, να μην κρυφτούν, γιατί έτσι θα αφήσουν τους τρομοκράτες να κερδίσουν». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν οι πολίτες του Παρισιού και στο σύνολο τους οι Γάλλοι να νικήσουν τον τρόμο, μετά τα φονικά χτυπήματα της Παρασκευής το βράδυ, όπως μας είπαν Έλληνες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο κόσμος κάνει μεν ό,τι μπορεί για να συνεχίσει τη ζωή του, ωστόσο ο πανικός ξεκινάει με το παραμικρό. Αυτό συνέβη άλλωστε και το Σάββατο το βράδυ. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων αλλά και στρατιωτών στο δρόμο ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή και χιλιάδες Γάλλοι είχαν συγκεντρωθεί στην Παναγία των Παρισίων αλλά και στην Place de la Republic, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων.paris5

Στο άκουσμα θορύβων που έμοιαζαν με πυροβολισμούς, ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος προς κάθε κατεύθυνση για να γλιτώσει. Πολίτες έμπαιναν σε καταστήματα στην προσπάθεια τους να κρυφτούν ακόμα και σε υπόγεια και τουαλέτες με σβησμένα φώτα, με το φόβο μήπως στον ίδιο χώρο βρίσκεται και κάποιος τρομοκράτης που θα αρχίσει να πυροβολά ανεξέλεγκτα. «Μετά από αρκετή ώρα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν απλά ήταν ένας λάθος συναγερμός και με όσο κουράγιο είχε ο κόσμος βγήκε έξω για να επιστρέψει στα σπίτια του».

Παρά τον πανικό και τον τρόμο που δημιουργήθηκε ωστόσο, κι ενώ ήταν γνωστό πως οι γαλλικές αρχές συνέχιζαν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δραστών και συνεργών τους, και χτες το βράδυ ο χώρος γύρω από την Place de la Republic ήταν γεμάτος από κόσμο που δήλωνε πεισμωμένος και αποφασισμένος να συνεχίσει τη ζωή του, παρά το φόβο του και ουσιαστικά νικώντας τον.

paris3