ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέι: Δεν υπάρχει γυρισμός από το Brexit

Η Τερέζα Μέι πρόκειται να υποστηρίξει μιλώντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος για το Brexit πρέπει να τιμηθεί και ότι δε θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα για να αναχαιτιστεί η έξοδος από το μπλοκ, σύμφωνα με δύο ανώτατους Βρετανούς αξιωματούχους.

Καθώς θα παρευρεθεί σήμερα στην πρώτη ευρωπαϊκή σύνοδο ως πρωθυπουργός, η Τερέζα Μέι θα σημειώσει ότι η πορεία της Βρετανία προς το Brexit είναι προδιαγεγραμμένη, απαντώντας σε κάποιους ηγέτες του ευρωπαϊκού μπλοκ που υπαινίχθηκαν ότι η έξοδος μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί, τόνισαν οι δύο πηγές του Bloomberg.

Τα σχόλια της Βρετανίδας πρωθυπουργού αναμένεται να είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη μέχρι στιγμής, πως η Βρετανία δεν επιθυμεί στενή σχέση με την ΕΕ μετά το Brexit, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους που γνωρίζουν τη στρατηγική της ηγέτιδας.

Αν και αναμένονται αναπόφευκτες διαφωνίες κατά τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, η Μέι πρόκειται να δεσμευθεί πως θα προσπαθήσει να καταστήσει τη διαδικασία της εξόδου ομαλή και για τις δύο πλευρές. Επιθυμεί μια καλή σχέση μεταξύ μιας ισχυρής Βρετανίας και μιας ισχυρής ΕΕ και δεν θέλει να προκαλέσει ζημιά στα εναπομείναντα 27 μέλη, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

Επιπλέον, η πρωθυπουργός πρόκειται να δηλώσει ότι αναγνωρίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο είχε πάντα διαφορετική αντίληψη για την ΕΕ από τα άλλα κράτη μέλη, καθώς και ότι έχει σταθεί «προβληματικός» εταίρος κατά τα τελευταία 25 χρόνια. Τώρα το παιχνίδι έχει τελειώσει, κατέληξε μια πηγή.