ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Άκυρη εκλογή βουλευτή έναν χρόνο μετά τις εκλογές

Το εκλογοδικείο της Κύπρου αποφάσισε σήμερα (ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2016) να ακυρώσει την εκλογή του βουλευτή Γ. Παπαδόπουλου της Αλληλεγγύης, ο οποίος κατέλαβε έδρα στην εκλογική περιφέρεια της Λεμεσού και να γίνουν αναπληρωματικές εκλογές για την κάλυψη της έδρας.

Την έδρα είχε κερδίσει στη Λεμεσό η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, η οποία ωστόσο είναι ευρωβουλευτής. Η κα Θεοχάρους αποφάσισε να αποποιηθεί την έδρα την οποία κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών του κόμματος της Γ. Παπαδόπουλος. Εναντίον της εκλογής του κ. Παπαδόπουλου προσέφυγε στο Εκλογοδικείο ο τέως βουλευτής του ΔΗΣΥ Α. Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι έπρεπε να υπάρξει αναπληρωματική εκλογή. Το Εκλογοδικείο σήμερα τον δικαίωσε και ο Γενικός Εισαγγελέας αφού μελετήσει την απόφαση αναμένεται να εισηγηθεί την επανάληψη των εκλογών στη Λεμεσό για τη μία έδρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε εκλεγεί βουλευτής με 767 σταυρούς ενώ ο κ. Μιχαηλίδης που έμεινε εκτός είχε πάρει 4.734 σταυρούς προτίμησης!