agrotes_agrotica2016 (2)

Κρίσιμη εβδομάδα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε εξάωρο αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες στα μπλόκα όλης της Ελλάδας, ενώ από αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, το κάθε μπλόκο θα συνεδριάσει από μόνο του για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, στη βάση των γενικών κατευθύνσεων. Ειδικά στα Τέμπη, ο αποκλεισμός θα διαρκέσει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας και στην Αθηνών Κορίνθου στο ύψος στο Ισθμού. Σήμερα, επίσης, στις 7 το απόγευμα, αγρότες και κτηνοτρόφοι διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μπλόκο που βρίσκεται στην αφετηρία της Εγνατίας στην Ηγουμενίτσα. Συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγρότες θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή εκπροσώπων και από το μπλόκο της Νίκαιας.

Σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων, μεγάλο τμήμα των αγροτών εμφανίζεται αποφασισμένο να μην υποχωρήσει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβουν ακόμη και στην Αθήνα με τα τρακτέρ, προχωρώντας σε αποκλεισμό της πρωτεύουσας. Όσον αφορά στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη συμφωνία για την πραγματοποίησή της, καθώς οι εκπρόσωποι τον αγροτών θέτουν προαπαιτούμενα -όπως η συζήτηση από μηδενική βάση- τα οποία η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει δεκτά, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.