kammenos

Καμμένος: Συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κάλεσμα στους πολιτικούς αρχηγούς να «καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας» ώστε να βρουν όλοι μαζί λύση στο Ασφαλιστικό, απηύθυνε από την Ολομέλεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε πως για αυτό το ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών, πρέπει να παραγκωνιστούν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις για να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

«Αυτό που περιμένει ο ελληνικός λαός από μας, είναι σε αυτό το Ασφαλιστικό να υπάρχει σύμπνοια και να χτίσουμε με ασφάλεια το μέλλον των γενεών που έρχονται» είπε ο κ. Καμμένος χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος πάντως, ο οποίος διαδέχθηκε στο βήμα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Σημίτη, και «υπενθύμισε» ότι τότε ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ πρόεδρος της ΝΔ και από την πτέρυγα της ΝΔ «δίναμε μάχη» εναντίον του ΠΑΣΟΚ του Γιαννίτση «γιατί τα Ταμεία τότε έπαιζαν στο Χρηματιστήριο τα αποθεματικά τους». «Μετά την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τα ξεχάσαμε;» διερωτήθηκε όπως επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ξέχασε «τι γινόταν με τις μετοχές της Εθνικής και τα Ταμεία, όταν ήταν στέλεχός της». Υπενθύμισε ακόμη, ότι «μετά τον μεγάλο τζόγο της εποχής του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η εποχή του PSA, που έκανε η ΝΔ ως συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ».

Περιγράφοντας ο κ. Καμμένος τις βασικές γραμμές της κυβερνητικής πρότασης επί του Ασφαλιστικού, τόνισε ότι πρόκειται για μία πρόταση η οποία διασφαλίζει την βιωσιμότητά του, και πρότεινε προς τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει εάν μπορεί να υπάρξει ειδική εισφορά ενίσχυσης του ασφαλιστικού ποσοστού 1% έως 1,5% επί των τραπεζικών συναλλαγών ανεξαρτήτως ύψους, που θα εισπράττεται και καταβάλλεται ως κοινωνικός πόρος από τις τράπεζες προς τον ΕΦΚΑ υπό την εποπτεία της ΤτΕ. Όπως υπολόγισε, ο κοινωνικός αυτός πόρος φτάνει από 700 εκ. έως 1 δισ. ετησίως που θα μειώσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.

Ειδικώς για τους αγρότες, ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και ακόμη με την παροχή αφορολόγητου πετρελαίου, ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο για τους επαγγελματίες αγρότες και όχι για τους κείνους που κάνουν άλλο επάγγελμα και εισοδηματίες «που έχουν τα προνόμια και αποστερώντας τα από τους αληθινούς αγρότες».