NOSOKOMEIO PAPAGEWRGIOU

Κίρκος για Παπαγεωργίου: Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει

«Νοσοκομείο δε μπορεί και δεν πρόκειται να κλείσει» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» o διοικητής της Γ” Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος, απαντώντας σε ερώτηση, αναφορικά με τη φημολογία για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην εκπομπή “καθημερινά” που παρουσιάζει ο Χρήστος Μάτης, ο κ. Κίρκος είπε ότι “καταβάλλεται προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση να τακτοποιηθούν τα θέματα του Παπαγεωργίου από τον ΕΟΠΥΥ” και επικαλέστηκε προσωπική του πληροφόρηση ότι “ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει ένα σεβαστό μέρος από τα χρεωστούμενα, για να αντεπεξέλθει το Παπαγεωργίου στους προμηθευτές του” αν και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό.

Ο κ.Κίρκος απέδωσε την φημολογία για το κλείσιμο του νοσοκομείου στην “γενικότερη αγωνία επειδή χρωστάει πολλά ο ΕΟΠΥΥ στο νοσοκομείο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να εφημερεύει και προσφέρει υψηλές υπηρεσίες”.

Αναφορικά με το ύψος των χρεών είπε ότι κανείς δεν αμφισβητεί τα χρέη, όπως τα έχει πει η διοίκηση του Παπαγεωργίου, ενώ προσέθεσε ότι “δεν είναι επίκαιρο να τεθεί θέμα αλλαγών στη διοίκηση του νοσοκομείου, σε αυτή τη φάση που περνάμε και τη κρισιμότητα των θεμάτων, την προσπάθεια να στελεχωθεί το σύστημα μέσα από τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού”.

“Η αλλαγή είναι θέμα διαχρονικού αποτελέσματος και πολιτικής απόφασης και εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει θέμα αλλαγής καθεστώτος διοίκησης του Παπαγεωργίου, μαζί έχουμε πάει στον Υπουργό και έχουμε συζητήσει όλα τα θέματα του νοσοκομείου, τέτοιο θέμα δεν τέθηκε”, είπε ο κ.Κίρκος.

Ο διοικητής της Γ” ΥΠΕ, είπε ότι στη διαβεβαίωση ότι “κανένα νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει”, συμπεριλαμβάνεται και το Μαμάτσειο της Κοζάνης, για το οποίο έχει στείλει σχετική επιστολή και ο Δήμος Κοζάνης.

“Ήμουν χθες στην Κοζάνη και θα είμαι ξανά την Πέμπτη, σε μία σύσκεψη που συγκαλεί ο περιφερειάρχης για τη λειτουργία των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, η προσπάθεια μας είναι να μην κλείσει κάποια κλινική ή κάποιο τμήμα”, είπε ο κ.Κίρκος.