ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Σώα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια 3 μικρά παιδιά

Έπειτα από επιχείρηση δεκατεσσάρων ωρών, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον Τσίρο, το 11χρονο αγόρι ετών που είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια στην Κασαμίτσιολα, αλλά είχε προλάβει να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι του.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να απεγκλωβίσουν τον μόλις επτά μηνών αδελφό του Πασκουάλε και τον επτάχρονο Ματία, αλλά και τον πατέρα τους. Η μητέρα τους έγκυος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Χειρπκροτηματα ακούστηκαν μόλις οι πυροσβέστες κατάφεραν να βγάλουν από τα συντρίμμια και το τρίτο παιδί.

Οι πυροσβέστες μίλαγαν διαρκώς στον μικρό Τσίρο. Βγάλαμε τον μικρό αδερφό σου του είπαν όταν έβγαλαν από τα χαλάσματα του σπιτιού τον 7χρονο Ματία. Ήταν δίπλα του κάτω από το κρεβάτι. Ο 11χρονςο είχε δείξει απίθανη γενναιότητα. Είχε κρατήσει την ψυχραιμία του και μόλις έγινε ο σεισμός τράβηξε τον αδερφούλη του και τον έβαλε κάτω απο το κρεβάτι όπου «χώθηκε» και ο ίδιος.

Είμαστε εδώ φώναζε στους πυροσβέστες…είμαστε καλά…τους κατηύθυνε με υπομονη και πάντα με ψυχραιμία.
Οι πυροσβέστες τους έδιναν νερό μέχρι να καταφέρουν να τους απεγκλωβίοσυν και τους μίλαγαν διαρκώς….
Η πρώτη που έβγαλαν από τα συντρίμμια ήταν η μητέρα τους Αλέσια με τον 7 μηνών αδερφούλη τους.

Ο συζυγός της και πατέρας του μωρού Αλεσάντρο Τοσκάνο ήταν έξω από το σπίτι και είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε έναν τοίχο και ένα δέντρο. Οι πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν άμεσα.Λίγη ώρα αργόετρα έφθασε στη σημείο από τη Νάπολη και ο πατέρας των δύο αγοριών που με αγωνία παρακολουθούσε τους πυροσβέστες να προσπαθούν να σώσουν τα αγόρια του.

Τα ξημερώματα έσωσαν από τα χαλάσματα τον 7 μηνών Πασκουαλίνο.

Και τότε άκουσαν τις φωνές των δύο αγοριών. Όπως δηλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Λούκα Κάρι: Είμασταν σε έπαφη με τα αγόρια. Ακούσαμε τις φωνές τους και ηρέμησε η ψυχή μας μετά από τόσο θάνατο.

Συνολικά έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους 2.500 άνθρωποι, εν αναμονή της εξακρίβωσης των ζημιών που υπέστησαν.

Πηγή: Το Χωνί