agrotica

Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες αποφάσισαν να εμποδίσουν τα εγκαίνια της «Agrotica 2016»! Θρίλερ με την ώρα των εγκαινίων…

Χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, αλλά και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, δίνουν ραντεβού στο χώρο της πλατείας ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Agrotica, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να οργανώσουν ένα συλλαλητήριο χωρίς προηγούμενο.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μπλόκου Αεροδρομίου, μιλώντας στο zougla.gr, δήλωσαν: «ο αγώνας τους συνεχίζεται και οι κινητοποιήσεις τους κλιμακώνονται. Μάλιστα από το απόγευμα και μετά, περιμένουμε ενίσχυση του μπλόκο με την παρουσία περισσοτέρων από 100 τρακτέρ».

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, καθώς σε, σχεδόν, όλα τα μπλόκα οργανώθηκαν από χθες συνελεύσεις, για την καλύτερη οργάνωση της μαζικής καθόδου των αγροτών στη μεγάλη μάζωξη της Θεσσαλονίκης, τόσο με ΙΧ αυτοκίνητα, όσο και με μισθωμένα λεωφορεία.

Κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα στο χώρο, έξω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, θα επιτραπεί, από τις αστυνομικές αρχές, η μετάβαση και ενός ικανού αριθμού τρακτέρ, όπως έχει ζητηθεί από τους αγρότες που έχουν παρατάξει περί τα 250 τρακτέρ στα «πράσινα φανάρια».

Την ίδια ώρα, η απόλυτη σύγχυση επικρατεί σχετικά με την ακριβή ώρα έναρξης των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica, καθώς κατά κάποιες πληροφορίες αυτά θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο από τους διοργανωτές διευκρινίζεται πως η τελετή ξεκινά στις 7 το απόγευμα.