ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρωσία… προσκαλεί το ΝΑΤΟ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια «ΖΑΠΑΝΤ 2017»

Το ΝΑΤΟ προτίθεται να στείλει δύο εμπειρογνώμονες παρατηρητές για να παρακολουθήσουν τα στρατιωτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Δύση -2017» που θα πραγματοποιήσουν από κοινού η Ρωσία και η Λευκορωσία, έπειτα από πρόσκληση της Λευκορωσίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η επίσημη εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουγκέσκου.

«Η Λευκορωσία και η Ρωσία προσκάλεσαν στρατιωτικούς παρατηρητές να παραστούν στα γυμνάσια «Δύση 2017″ που θα πραγματοποιηθούν στα εδάφη τους. Το ΝΑΤΟ θα στείλει δύο εμπειρογνώμονες τις μέρες εκείνες στην Λευκορωσία», δήλωσε η Λουγκέσκου. Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την επωνυμία «Δύση -2017», με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, θα πραγματοποιηθούν στην Λευκορωσία στο διάστημα 14-20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν 12.700 στρατιωτικοί (εκ των οποίων 5.500 Ρώσοι) , 70 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 680 στρατιωτικά οχήματα μεταξύ των οποίων 250 άρματα μάχης, διάφορα είδη οπλισμού και 10 πολεμικά πλοία.

 

πηγή : http://www.onalert.gr