ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kana525

Η Μελίνα Κανά ανεβαίνει στο πάλκο της «Βεντέτας»

Στο πάλκο της «Βεντέτας» ανεβαίνει από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου η Μελίνα Κανά, μαζί με τον «Γόη του Θησείου», μια ευφάνταστη μπάντα, με την οποία δημιούργησε και το τελευταίο ομώνυμο άλμπουμ της. Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας Κανά, διαφορετικές μουσικές διασκευές, μελωδικές ανατροπές, μουσική φαντασία και έντονος ρυθμός θα χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα, που θα επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο για λίγες παραστάσεις.

Κάθε τραγούδι θα συνιστά ένα νέο ταξίδι, μια νέα οπτική με τη γοητευτική φωνή της γνωστής ερμηνεύτριας, τον δυναμισμό των ντραμς, του μπάσου, της ηλεκτρικής κιθάρας, τη μελωδικότητα και την ευαισθησία των πνευστών και του τσέλο.

Η μουσική αυτή σύμπραξη φιλοδοξεί να ξεσηκώσει το κοινό, να γοητεύσει και να αποδείξει έμπρακτα το πάθος των ερμηνευτών για τη μουσική.
Ηλεκτρική εξωστρέφεια και διονυσιακοί σταθμοί της παράδοσης, τρυφεροί διάλογοι κιθάρας-φωνής και απογειωτικές κορυφώσεις, μεστές και δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια σύγχρονων δημιουργών, παραδοσιακά αλλά και κλασικά λαϊκά, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της παράστασης.

Η παρέα που αποτελεί τον «Γόη του Θησείου» είναι ο Παναγιώτης Μανουηλίδης, στις διασκευές, την ενορχήστρωση, το μπάσο, τις κιθάρες και το τραγούδι, ο Θάνος Καζαντζής, στα τύμπανα και τα ηλεκτρονικά, ο Κώστας Νικολόπουλος, στις κιθάρες, ο Νίκος Παπαϊωάννου, στο τσέλο και το λαούτο και ο Γιώργος Δούσος, στα πνευστά.

Η Μελίνα Κανά είναι μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και έχει ερμηνεύσει τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που την εμπιστεύτηκαν από την πρώτη στιγμή, όπως ο Μανώλης Ρασούλης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Οι συνεργασίες της είναι πολλές και σημαντικές από τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, τον Παντελή Θαλασσινό ως τον Στάμο Σέμση, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Θοδωρή Κοτονιά και τον Κώστα Παρίση.