ΕΙΔΗΣΕΙΣ
pr2

Η μαθηματική εξίσωση που έχει αναστατώσει το ίντερνετ. Εσύ μπορείς να βρεις τη λύση;

Μια μαθηματική εξίσωση που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού έχει αναστατώσει τους χρήστες του διαδικτύου, προκαλώντας πόλεμο μεταξύ τους, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να βρουν τη σωστή απάντηση.

Το πρόβλημα που χρησιμοποιεί τα φρούτα στη θέση των αριθμών ζητά από τους λύτες να μαντέψουν ποιος αριθμός κρύβεται πίσω από το καθένα και ποιο είναι το αποτέλεσμα της κάθε εξίσωσης.

pr2a

Οι απαντήσεις που δίνουν οι υποψήφιοι λύτες ποικίλλουν, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει μια διαμάχη μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν πως η λύση είναι 14, εκείνων που λένε 15, εκείνων που λένε 16 και εκείνων που ισχυρίζονται πως ο σωστός αριθμός είναι το 20.

Στην πρώτη εξίσωση παρατίθεται η πρόσθεση τριών μήλων και το αποτέλεσμα που δίνεται είναι 30, υποδηλώνοντας ότι το κάθε μήλο είναι 10.

Μέχρι εδώ όλα καλά, το πρόβλημα εμφανίζεται στις επόμενες εξισώσεις που προστίθενται και άλλα φρούτα. Στη δεύτερη εξίσωση προστίθενται ένα μήλο, τέσσερις μπανάνες και άλλες τέσσερις και το αποτέλεσμα είναι 18. Αν, λοιπόν το ένα μήλο είναι 10 και το αποτέλεσμα είναι 18 τότε η κάθε τετράδα με μπανάνες είναι 4, οπότε 1 κάθε μπανάνα.

Η επόμενη εξίσωση είναι η αφαίρεση 4 μπανανών και 2 καρύδων, με αποτέλεσμα 2. Πράγμα που δείχνει πως κάθε καρύδα ισοδυναμεί με ένα.

Η τελευταία εξίσωση είναι η πρόσθεση μιας καρύδας, ενός μήλου και τριών μπανανών, επομένως έχουμε 1+ 10+ 3 = 14.

Πηγή: Dailymail