ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Ξεκίνησε η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η πόλη γιορτάζει την χρόνια της Κίνας με τα διάφορα φαναράκια που «παρελαύνουν» στους κεντρικούς δρόμους.

Φεστιβάλ, αφιερώματα, εκθέσεις, προβολές ταινιών, η ατζέντα της πόλης είναι πλήρης με δρώμενα για όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης που θέλουν να βγουν και να ψυχαγωγηθούν όλες τις επόμενες ημέρες.

Ξεκινώντας από την ΔΕΘ στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης θα προβάλλεται καθόλη την διάρκεια της το ντοκιμαντέρ « Θεσσαλονίκη 1917- Η φωτιά που γέννησε μια πόλη». Η επέτειος των 100 χρόνων από την μεγάλη φωτιά θα πραγματοποιηθεί φέτος με διάφορες εκδηλώσεις και δεν θα μπορούσε η ΔΕΘ να μην είναι ενεργή σε αυτό το μεγάλο και ιστορικό γεγονός.

Με την θύμηση της μεγάλης πυρκαγιάς αυτό το καινούργιο ντοκιμαντέρ του ανερχόμενου σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού δίνει μια φρέσκια ματιά πάνω στα δραματικά γεγονότα που άλλαξαν ριζικά την πόλη.

Στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης επίσης φιλοξενείται και η έκθεση «Η Κίνα στο ΚΘΒΕ». Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με αυτό το δρώμενο συμμετέχει ενεργά στην ΔΕΘ εκθέτοντας διάφορα κουστούμια, μακέτες και φροντιστηριακό και οπτικοακουστικό υλικό από παραστάσεις που ανέβηκαν εκεί όλα τα προηγούμενα χρόνια με θεματική την Κίνα και την Κινεζική κουλτούρα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους παραβρισκόμενους.

«Οι Άθλιοι» είναι η άλλη πρόταση του ΚΘΒΕ που μέσω του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα θα μπορέσουν οι μικρότεροι να καταλάβουν καλύτερα το γενικότερο ρυθμό και τις ηθικές αξίες της εποχής. Το δρώμενο θα παρουσιαστεί στον Υπαίθριο Χώρο της ΔΕΘ στις 13,14 και 15 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης τις 19.30μμ.

Συνεχίζονται αυτό το διήμερο και οι θεατρικές παραστάσεις στο αμφιθέατρο Αμαδρυάς στο Φίλυρο με δυο ποιοτικές παραγωγές που υπόσχονται μοναδικές βραδιές αναψυχής. Σήμερα στις 20.30μμ. θα ανέβει η παράσταση «Σκηνοθυσίες» της ομάδας «ΠροβαΤαΜεσανυχτα» σε σκηνοθεσία της Βούλας Γεωργιάδου ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα σειρά έχει το θεατρικό έργο «Γιοι και Κόρες» του Γ.Καλαβριανού.

Όμως και τα διάφορα ενεργά φεστιβάλ αυτό το διάστημα δίνουν και αυτά ένα διαφορετικό χρώμα στις μέρες και νύχτες της πόλης.
Η Παρασκευή ήταν η εναρκτήρια ημέρα για δυο φεστιβάλ.

Το 7ο Wall Festival στην Άνω Πόλη και το φεστιβάλ του Ελαιορεύματος στον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη που θα μας συντροφεύουν μέχρι την Κυριακή με διάφορες εκθέσεις, performance, σεμινάρια, Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες θα δώσουν μια ξεχωριστή δυναμική στις ημέρες και νύχτες μας.

Στο πλαίσιο του εορταστικού φεστιβάλ «Θεοτόκια 2017» του Δήμου Νεάπολης- Συκεών που πραγματοποιείται στην Δημοτική Κοινότητα Πεύκων θα λάβει χώρο σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Πεύκων στις 21.00μμ. η συναυλία του καλλιτέχνη Χρήστου Θηβαίου. Η είσοδος είναι δωρεάν για αυτήν την μουσική γιορτή και όσοι παραβρεθούν θα απολαύσουν αξέχαστες επιτυχίες από την εικοσάχρονη μουσική πορεία του ξεχωριστού ερμηνευτή.

Σήμερα και αύριο οι λάτρεις του σινεμά και της τζαζ μουσικής θα έχουν την χαρά να δουν και να ακούσουν μοναδικές ταινίες και ξεχωριστές συναυλίες στην Μονή Λαζαριστών καθώς άρχισε το δρώμενο « Η νύχτα και η πόλη». Με ώρα έναρξης τις 21.00μμ. αυτές τις δυο ημέρες οι ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους είναι μοναδικές και οι συναυλίες θα μείνουν αξέχαστες.

Ο Δήμος Χαλκηδόνος πραγματοποιεί από τις 7 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα επίσης. Από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι την Κυριακή οι λάτρεις του κρασιού θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην 62η γιορτή κρασιού Αγχιάλου , εκεί το κρασί θα είναι δωρεάν και το μουσικό πρόγραμμα θα έχει λαϊκό- ποντιακό χαρακτήρα.

Σήμερα και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Χαλκηδόνος ο πολιτιστικός Σύλλογος προχώματος «Οδυσσέας» θα παρουσιάσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Οδύσσεια 2017».

Την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα ανέβει η θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου LaLaLand στις 21.00μμ. στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, το μιούζικαλ θα ζωντανέψει για το κοινό της πόλης σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που προσφέρει ένα ποιοτικά άρτιο αποτέλεσμα και ψυχαγωγία πολλών αστέρων.

Στο θέατρο Δάσους την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συναυλία ενός μοναδικού ερμηνευτή που έχει λατρευτεί από το Ελληνικό κοινό όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι άλλος από τον Τόλη Βοσκόπουλο που θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη αυτήν την βραδιά και με ώρα έναρξης 21.00μμ. σίγουρα αυτή η νύχτα θα χαρίσει ψυχαγωγία και συγκίνηση για όλους τους παραβρισκόμενους.

Μιας άλλης αισθητικής συναυλία για πιο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και εναλλακτικούς ακροατές θα είναι αυτή από το συγκρότημα ΧάΧακες που θα γίνει στο φράγμα της Θέρμης υπό το πλαίσιο της «Μέρας με τα Χρώματα». Οι λάτρεις αυτού του είδους της μουσικής αναμένουν αυτό το live εδώ και καιρό μιας και οι εμφανίσεις του συγκροτήματος στην Θεσσαλονίκη είναι περιορισμένες.

Ένα εικαστικό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Lola Nikolaou από τις 12 του μηνός και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 7 Οκτωβρίου είναι η πολυαναμενόμενη έκθεση του Δημήτρη Λάμπρου. Αφού ο εικαστικός έχει ήδη κλείσει μια επιτυχημένη πορεία στην Αθήνα έρχεται και στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας την εικαστική του δουλεία.

Η καλυτέρευση της ζωής μας μπορεί να γίνει απλά βγαίνοντας μια βόλτα έξω με αγαπημένα πρόσωπα στα σοκάκια της πόλης που μας περιμένουν για να ανακαλύψουμε αυτές τις μέρες εκδηλώσεις και ιστορίες αρκεί απλά να το θελήσουμε!