diam

Διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης χρυσού στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας- Tι απάντησε ο Τζιτζικώστας (videos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν πριν λίγο μέλη του Συνονιστικού Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να σταματήσει η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή, αίτημα το οποίο μετέφεραν και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Τους επανέλαβα την πάγια θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι είμαστε υπερ των επενδύσεων κι ότι μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργούμε πλούτο και θέσεις εργασίας στην περιοχή μας, αρκεί βέβαια αυτές οι επενδύσεις να μην βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία. Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχουν υπάρξει τουλάχιστον 12 αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων που καταρρίπτουν τις αιτιάσεις των κατοίκων κι εμείς ως Περιφέρεια είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τους νόμους» σημείωσε ο κ. τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Τους διαβεβαίωσα ότι θα συνεχιστούν οι ασφυκτικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται στην περιοχή».

Από την πλευρά των κατοίκων, ο κ. Γιάννης Βερβερίδης τόνισε:»Δεν είναι δυνατόν ο περιφερειάρχης να παραβλέπει μια απόφαση 27 δημάρχων, οι οποίοι έχουν ψηφίσει κάτι αντίθετο με αυτές τις μεταλλευτικές εξορύξεις. Θα έπρεπε ήδη να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας».