ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημόσιο: Κινητικότητα μέρος 2ο

Μέχρι το τέλος του α΄ δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση των αιτημάτων δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με τη θέση και το φορέα ή την υπηρεσία του Δημοσίου στην οποία επιθυμούν να μεταταχθούν ή να αποσπασθούν, στα πλαίσια του νέου σχήματος της εθελοντικής «κινητικότητας».

Αυτό αναφέρουν κύκλοι του αρμόδιου Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμπληρώνοντας πως έως τις 9 Οκτωβρίου, η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας θα πρέπει να έχει γνωμοδοτήσει σε σχέση με τα αιτήματα τα οποία έχουν ήδη διατυπώσει οι δημόσιοι φορείς ή υπηρεσίες  για τις μετατάξεις –αποσπάσεις υπαλλήλων τις οποίες επιθυμούν προκειμένου να καλύψουν τις κενές θέσεις τους, βάσει της σχετικής εγκυκλίου της Υπουργού, κας. Όλγας Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θέσεις για τις οποίες οι φορείς και οι υπηρεσίες του Δημοσίου ζητούν προσωπικό με συγκεκριμένα προσόντα (τα οποία θα πρέπει να αντιστοιχούν στις απαιτήσεις απασχόλησης των εν λόγω θέσεων) έχουν ξεπεράσει τις 300.

Αμέσως μετά τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας σχετικά με την «πληρότητα» των αιτημάτων τα οποία κατέθεσαν οι δημόσιοι φορείς και οι υπηρεσίες, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης των αιτημάτων των υπαλλήλων για τη μετάταξη –απόσπαση στις ακάλυπτες –από υπαλλήλους- θέσεις άλλων δημοσίων φορέων και υπηρεσιών.

Η Επιτροπή αυτή:

* Θα λάβει υπόψη το ψηφιακό Οργανόγραμμα και, έπειτα, θα συντονίσει, αλλά και θα επιβλέψει την εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, αξιολογώντας τα αιτήματα των φορέων για την αναγκαιότητα διενέργειας αποσπάσεων λόγω σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

* Θα γνωμοδοτήσει για:

– την κατανομή των αιτούμενων υπαλλήλων για συνυπηρέτηση
– τα αιτήματα υπαλλήλων για απόσπαση ή μετάταξη για αποδεδειγμένα ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας
– την ανακατανομή του προσωπικού σε υπηρεσίες του Δημοσίου μετά από αναδιάρθρωση υπηρεσιών, συγχώνευση φορέων ή μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φορέων
– εν γένει για ζητήματα σχετικά με την πολιτική κινητικότητας και τη στελέχωση του Δημοσίου.

Προκειμένου να μεταταχθούν – αποσπασθούν οι υπάλληλοι -οι οποίοι θα το ζητήσουν- στις θέσεις που επιθυμούν, θα πρέπει να έχουν τα προσόντα τα οποία απαιτούνται  γι’ αυτές.

Αν κάποιος υπάλληλος δεν έχει τα προσόντα (πχ πτυχίο ΑΕΙ) τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη της θέσης στην οποία επιθυμεί να μεταταχθεί –αποσπασθεί, τότε το αίτημα του θα απορριφθεί.

Υπενθυμίζεται πως η ολοκλήρωση της α΄ φάση της κινητικότητας στο Δημόσιο αποτελεί προαπαιτούμενο της γ’ αξιολόγησης του μνημονιακού προγράμματος προσαρμογής.

Πηγή: capital.gr