meimarakis-thessaloniki

Β.Μεϊμαράκης από Θεσσαλονίκη: Για την Κυριακή δεν βλέπω ούτε νίκη ούτε ήττα, βλέπω νικήτρια τη ΝΔ

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της εκλογικής αναμέτρησης της ΝΔ καθώς και οι δύο υποψήφιοι, τόσο ο Ε.Μεϊμαράκης, όσο και ο Κ.Μητσοτάκης, βρίσκονται στην πόλη σε μια προσπάθεια να προσεταιριστούν όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που είχαν προτιμήσει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στον α’ γύρο.

Ο Κ.Μητσοτάκης θα έχει σήμερα σειρά επαφών στη συμπρωτεύουσα και θα παραμείνει στην πόλη για να παραστεί αύριο στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, ενώ ο κ.Μεϊμαράκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

«Αυτή την Κυριακή η ΝΔ θα αλλάξει σελίδα. Η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει μπροστά», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου, προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι το κόμμα των πολλών, το κόμμα των πολιτών.

«Για την Κυριακή δεν βλέπω ούτε νίκη ούτε ήττα, βλέπω νικήτρια τη Νδ» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, σημειώνοντας πως «αν το καταστατικό ήταν καλύτερο θα είχαμε και μια καλύτερη διαδικασία με τη συμμετοχή περισσότερου κόσμου».

Στο ερώτημα για το αν η ΝΔ είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη, είπε πως η ΝΔ ήταν έτοιμη και τον Σεπτέμβριο να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα που ο ίδιος ανέπτυξε στη Θεσσαλονίκη , ενώ όπως είπε το κόμμα του ήταν έτοιμο και τον Ιανουάριο.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν καταφέρουν να έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η λύση προβλέπεται από το σύνταγμα και το πιθανότερο είναι ότι θα προχωρήσουμε στη νέα εμπιστοσύνη των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα μέτρα που έρχονται στη βουλή όπως το ασφαλιστικό και στο ερώτημα αν η ΝΔ θα τα ψηφίσει, είπε πως η ΝΔ δεν θα τα ψηφίσει, όχι γιατί δεν είναι μνημονιακό κόμμα ή κάτι τέτοιο (σε αυτό το σημείο τόνισε πως δεν είναι ούτε μνημονιακό ούτε αντιμνημονιακό κόμμα, απλά εφάρμοζε μια συγκεκριμένη πολιτική) , αλλά γιατί πιστεύει σε ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα φέρει την ανάπτυξη.

«Εάν σήμερα είχαμε αυξημένο ΑΕΠ και όχι ύφεση, εάν είχαμε πλεόνασμα και όχι έλλειμμα, εάν δεν είχαμε capital controls και δεν είχαν κλείσει οι τράπεζες, δεν θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα που έρχονται στη βουλή και που είναι αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης πολικής του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.