ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γύρο του Παγασητικού κόλπου με κωπηλατικό σκάφος

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου οι Έλληνες Πρωταθλητές κωπηλασίας Νίκος Σκιαθίτης (χάλκινος Ολυμπιονίκης της Αθήνας) και Βασίλης Τσανταρλιώτης (κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στις 24 συνεχόμενες ώρες indoor κωπηλασίας) επιχειρούν να πραγματοποιήσουν το γύρο του Παγασητικού κόλπου συνεχόμενα με κωπηλατικό σκάφος, στηρίζοντας  το σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».Θα υπάρξει συνοδεία των μελών της Human Challenges με ιστιοπλοϊκό σκάφος, καθώς και μηχανοκίνητου σκάφους με έμπειρη διασωστική ομάδα για περίπτωση ανάγκης. Πρόκειται για μία διαδρομή άνω των 100 χιλιομέτρων την οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αναλυτικά (στα social media της Human Challenges, τοπικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και μέσω της αναμετάδοσης από εικονολήπτες της ομάδας στο λιμάνι του Βόλου, ακριβώς μπροστά στο Pleasures Seaside Cafe & more), η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ξεκινώντας στις 05:00 το πρωί.

Λίγες μέρες πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μία μέρα μετά το αθλητικό αυτό γεγονός, θα μπορεί το κοινό να στηρίξει το σύλλογο Φλόγα είτε χρηματικά (καλώντας στο 90111167167 από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ, αλλά και ως εν δυνάμει δότης μυελού των οστών) καθώς θα λαμβάνει ενημέρωση για την δράση του Συλλόγου Φλόγα.

Ποτέ στο παρελθόν Έλληνες αθλητές δεν ανέλαβαν παρόμοια πρόκληση και αποτελεί μυστήριο η εξέλιξη αυτής της μεγαλειώδους προσπάθειας σε συνδυασμό με τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Κατά προσέγγιση, η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί μετά τις 20:00 της ίδιας ημέρας, αναλογικά πάντοτε με τις καιρικές συνθήκες.

Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ως προς την ανάγκη των παιδιών που δίνουν την πιο μεγάλη μάχη της ζωής τους, στην τρυφερότερη τους ηλικία