ΕΙΔΗΣΕΙΣ
agrotes

Για 12 ώρες κλείνουν τα Τέμπη σήμερα οι αγρότες – Μελετούν επ’ αόριστον αποκλεισμούς δρόμων από αύριο

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα. Παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους και σχεδιάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, απαιτώντας την απόσυρση των νομοσχεδίων από την κυβέρνηση. Την Κυριακή λήγει το τελεσίγραφο που έχουν θέσει, με βασικό αίτημα το διάλογο από μηδενική βάση.
Οι αγρότες στα Τέμπη αναμένεται να κλείσουν και σήμερα αλλά και το Σάββατο το δρόμο για τουλάχιστον 12 ώρες, ενώ την Κυριακή εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα της χώρας θα βρεθούν στη Νίκαια, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των αγροτών, που έγινε την Τετάρτη στην Κατερίνη, αποφάσισε ότι εμμένει στις αρχικές θέσεις, αποφασίζοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερόμενων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.

Επίσης, οι αγρότες κάνουν λόγο για κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.

Αποκλεισμός των Τεμπών

Κλειστά θα είναι σήμερα τα Τέμπη, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, όπως αποφάσισαν την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες του μπλόκου. Την ίδια στιγμή, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ από το Σάββατο. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν απόψε το βράδυ στη νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

Επίσης, άνοιξαν το βράδυ οι εθνικές οδοί Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου και Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και σήμερα σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 5:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε πολιορκία το Ηράκλειο

Εξάλλου, παραμένουν οι αγρότες στο μεγάλο μπλόκο στην περιοχή Γιόφυρο Ηρακλείου, με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, καθώς και στο μπλόκο στην περιοχή του Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ, αποκλείοντας έτσι την Εθνική Οδό σε δύο σημεία.

Ανοιχτή παραμένει η παλαιά εθνική οδός στην περιοχή του Καρτερού, από όπου γίνεται κυρίως η κίνηση των οχημάτων. Οι αγρότες της Κρήτης δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν επ’ αόριστο στα μπλόκα.