ΕΙΔΗΣΕΙΣ
GEROVASILI

Γεροβασίλη: Οι πρόωρες εκλογές δεν βρίσκονται στο τραπέζι

Φορολογικό, αγροτικές κινητοποιήσεις, διαπραγμάτευση, ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις ήταν ορισμένα από τα θέματα για τα οποία δέχτηκε ερωτήσεις, το μεσημέρι της Τρίτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ειδικότερα:


Για τις εκλογές:

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πρόβλημα για τη χώρα… Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον στην πολιτική σκηνή και την οικονομία… Δεν υπάρχει θέμα οικουμενικής ή άλλης κυβέρνησης, ούτε ανασχηματισμού».
«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Άλλο (πράγμα) να ζητάμε συναίνεση και συνεννόηση σε βασικά ζητήματα κι άλλο διεύρυνση. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και σε συνοχή».

Για το προσφυγικό:

«Δεν συμψηφίζουμε κρίση οικονομική με την προσφυγική. Μια χώρα πρώτης εισόδου καλείται υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να αντεπεξέλθει».
«Υπάρχει δυσκολία στην άντληση κονδυλίων. Ευελπιστούμε, όμως, ότι θα έρθουν κι άλλα χρήματα. Είμαστε συνεπείς, παρά τις καθυστερήσεις στα hotspots».

Για τους αγρότες:

«Η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο με τους αγρότες, βάσει της πρότασης που έχει καταθέσει».
«Βλέπουμε κάποιες ομάδες που με προβοκατόρικες τακτικές προσπαθούν να τορπιλίσουν τον διάλογο, με πρωτοφανείς για το κίνημα πράξεις. Εικόνες προπηλακισμών δεν τιμούν το αγροτικό κίνημα. Έχουμε δει άτομα από φασιστικές οργανώσεις να προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα».

Για τη διαπραγμάτευση:

Γίνεται μια πρώτη συζήτηση. Οι δανειστές θα φύγουν και θα έρθουν εκ νέου σε δύο εβδομάδες. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις μέσα στον Φεβρουάριο, για να κλείσει τον Μάρτιο η αξιολόγηση».
«Η συζήτηση για την πρώτη αξιολόγηση περιλαμβάνει το ασφαλιστικό, τα »κόκκινα» δάνεια, το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και ένα μεσοπρόθεσμο για το 2016».