aerodromio

Γερμανικό ταξιδιωτικό γραφείο προτείνει στους πελάτες του να ακυρώσουν ταξίδια στην Τουρκία

Μετά το μακελειό στην Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης όταν καμικάζι σκόρπισε το θάνατο σε δέκα Γερμανούς τουρίστες και τραυμάτισε ακόμα 15 ανθρώπους, γερμανικό ταξιδιωτικό γραφείο προτείνει στους πελάτες του να ακυρώσουν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τουριστικός κολοσσός TUI καλεί τους πελάτες του να τροποποιήσουν το πακέτο που έχουν κλείσει μέχρι την 18η Ιανουαρίου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το ταξιδιωτικό γραφείο επισημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αλλάξουν ημερομηνία στο ταξίδι τους ή να επιλέξουν άλλον προορισμό εφόσον το επιθυμούν.

Άλλωστε, όπως επισήμανε εκπρόσωπος του TUI, η Τουρκία δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό τους χειμερινούς μήνες.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη να αποφεύγουν τουριστικά σημεία στην τουρκική πόλη.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία τουριστικών πρακτορείων της Γερμανίας DRV κάλεσε τους Γερμανούς τουρίστες να επικοινωνήσουν πρώτα με το τουριστικό γραφείο που έχουν επιλέξει και να ακολουθούν τις συστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών, αν σκοπεύουν να ταξιδέψουν ή αν βρίσκονται ήδη στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως οι Γερμανοί αποτελούν σημαντική πηγή για τον τουρισμό της Τουρκίας καλύπτοντας περίπου το 16% από το σύνολο των ξένων επισκεπτών της χώρας.