ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόρεια Κορέα: Αν μας «κόψετε» το πετρέλαιο, θα απαντήσουμε

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ παραμένει, ευτυχώς, μόνο στα λόγια. Με κάθε ευκαιρία, και οι δυο πλευρές, προκαλούν η μια την άλλη.

Η Βόρεια Κορέα απείλησε ότι θα πάρει «ισχυρά αντίμετρα» για να απαντήσει στην πίεση των ΗΠΑ και σε οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις της επιβληθούν εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

Η Πιονγκγιάνγκ φρόντισε, επίσης, να κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι… «ψάχνετε» για πόλεμο!

Οι νέες λεκτικές προκλήσεις έρχονται από την αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας που συμμετέχει στο οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ θέλουν να φέρουν νέο σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα.

«Εμπάργκο» στο πετρέλαιο και στον… Κιμ Γιόνγκ Ουν

Η Ουάσιγκτον θέλει, μέσω του ψηφίσματος, να επιβληθεί εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα.

Θέλει επίσης να απαγορεύσει την εξαγωγή υφασμάτων από τη χώρα και την πρόσληψη Βορειοκορεατών εργαζόμενων στο εξωτερικό.

Κυρίως, όμως, να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό.

«Θα απαντήσουμε στα βάρβαρα σχέδια για την επιβολή κυρώσεων και την άσκηση πίεσης που απεργάζονται οι ΗΠΑ με δικά μας ισχυρά αντίμετρα», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα κατά Νότιας και Ιαπωνίας

Στην ανακοίνωση αυτή η Βόρεια Κορέα κατηγορεί επίσης τόσο τη Νότια Κορέα όσο και την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιούν το ρωσικό φόρουμ για να παίξουν «βρώμικα πολιτικά παιχνίδια».

Επισημαίνει δε ότι στόχος του είναι να συζητηθεί η οικονομική συνεργασία στην περιοχή και όχι να επικριθεί το βαλλιστικό της πρόγραμμα.

πηγή : http://www.newsit.gr