ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόμβα από τη VW – Πουλά την Ducati!

Το ενδεχόμενο πώλησης της Ducati, την οποία εξαγόρασε το 2012 μέσω της Audi, εξετάζει ο γερμανικός όμιλος, σύμφωνα με το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως φαίνεται, το σκάνδαλο «dieselgate» έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το VW Group, το οποίο ψάχνει τρόπους ώστε να περιορίσει τις ζημιές και να εξοικονομήσει χρήματα. Τα πρόστιμα που καλείται να πληρώσει ο γερμανικός κολοσσός είναι αστρονομικά, επηρεάζοντας όλες τις μάρκες που του ανήκουν, αφού χρειάζεται άμεσα ρευστότητα.

Μία από αυτές είναι και η εμβληματική ιταλική μάρκα κατασκευής μοτοσικλετών, που είχε αγοράσει πριν από πέντε χρόνια έναντι του ποσού των 860 εκατομμυρίων ευρώ. Το Reuters επικαλείται πηγές μέσα από τη VW, που κάνουν λόγο για σοβαρό θέμα, αφού έχει ήδη ανατεθεί στην επενδυτική εξειδικευμένη τράπεζα Evercore (EVR.N) που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια, να αξιολογήσει τις επιλογές του πελάτη της, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το VW Group.

Αυτήν τη στιγμή, η τιμή της Ducati αποτιμάται στο 1,5 δις ευρώ και ήδη έχουν υπάρξει επαφές με υποψήφιους αγοραστές. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση από τη VW για άμεση πώληση.

Οι εκπρόσωποι των μαρκών και της επενδυτικής τράπεζας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.


TAG