ΕΙΔΗΣΕΙΣ
gipedo-thermaikou11

Αυτός είναι ο χώρος που πρότεινε ο Γ.Μπουτάρης για κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων (φωτό)

Τον χώρο των Λουτρών Θέρμης και την περιοχή δίπλα από το γήπεδο Θερμαϊκού που θα δείτε παρακάτω, έθεσε ως προτάσεις για την κατασκευή του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως προχώρησε στις προτάσεις αυτές προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση στα Διαβατά, μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Ωστόσο το μεγαλοπρεπές «όχι» που είπε ήδη ο Δήμαρχος Θέρμης για τα Λουτρά της περιοχής, αφήνει ως μοναδική κοινά αποδεκτή λύση, τουλάχιστον σε επίπεδο δημάρχων και κατοίκων, το γήπεδο του Θερμαϊκού.

Είναι όμως εφικτή λύση η συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την Ε.Ε για την ολοκλήρωση των δομών που θα εξυπηρετούν τους πρόσφυγες;

Το press724, επισκέφτηκε την περιοχή και αποτύπωσε φωτογραφικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

gipedo-thermaikou3

Καταρχήν, πρόκειται για μια έκταση, δίπλα από το ενεργό γήπεδο «Θερμαικού» που ανήκει στον ΟΣΕ και που συνορεύει με έκταση που ανήκει στο δημόσιο. Μέχρι εδώ «καλά».

gipedo-thermaikou10

Ωστόσο, ένα μεγάλο αρνητικό είναι η παντελής απουσία υποδομών, έστω παλαιότερων που θα μπορούσαν να επισκευαστούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες εκατοντάδων προσφύγων. Ύδρευση, αποχέτευση κυρίως, καθώς το ηλεκτρικό είναι πιο εύκολο.

gipedo-thermaikou9

Επίσης, δεν υπάρχει καμία κτιριακή υποδομή, ενώ μπάζα, λιμνάζοντα ύδατα και άλλα σκουπίδια, είναι διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. 

gipedo-thermaikou8

Την ίδια στιγμή, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται δεξαμενές καυσίμων και άλλες εγκαταστάσεις από εταιρείες πετρελαιοειδών, καθιστώντας την επιλογή αυτή μάλλον απαγορευτική. 

gipedo-thermaikou4

Τα συμπεράσματα δικά σας…

gipedo-thermaikou7 gipedo-thermaikou6 gipedo-thermaikou5 gipedo-thermaikou1 gipedo-thermaikou

 

Ρεπορτάζ : Αλέξης Αλεξιάδης