ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες στην Κεντρική Μακεδονία

Νέους Αντιπεριφερειάρχες αλλά και νέους θεματικούς τομείς ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθηνά Αηδονά παραμένει Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Κώστας Γιουτίκας τοποθετείται στην Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενώ ο Θεοφάνης Παπάς μετακινείται στην Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας. Ακόμα, η Γερακίνα Μπισμπινά τοποθετείται στην Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης, ο Δημήτρης Χατζηβρέττας στην Αντιπεριφέρεια Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος στην Αντιπεριφέρεια Υποδομών και Δικτύων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην Αντιπεριφέρεια Προγραμματικού Σχεδιασμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης στην Αντιπεριφέρεια Χωροταξικού Σχεδιασμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης στην Αντιπεριφέρεια Βιομηχανίας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου στην Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς στην Αντιπεριφέρεια Εξυπηρέτησης του πολίτη. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η δημιουργία δύο νέων Αντιπεριφερειών. Αναλυτικότερα, πρόκειται για την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού με Αντιπεριφερειάρχη τον Αλέξανδρο Θάνο και την Αντιπεριφέρεια Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών στην οποία υπεύθυνη είναι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Όσον αφορά αυτή την αλλαγή στους Αντιπεριφερειάρχες, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει καθορισμένη θητεία. Σκοπός είναι να δίνονται ευκαιρίες στους περισσότερους έτσι ώστε να δείξουν τις δυνατότητες, τις ικανότητες και το έργο τους» συμπληρώνοντας ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τους Αντιπεριφερειάρχες που υπηρέτησαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε μάλιστα τους στόχους της νέας διοίκησης, που είναι:
-Να είναι η ΠΚΜ πρώτη στην απορρόφηση κονδυλίων και τις πληρωμές έργων και στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
-Να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.
-Να ενισχυθεί η υγιής και εξωστρεφής επιχειρηματικότητα.
-Να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί το δίκτυο των υποδομών.
-Να σταθεί η ΠΚΜ με αλληλεγγύη στους ευάλωτους συνανθρώπους μας.
-Να δώσει προοπτική και διέξοδο στην κοινωνία, τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις, τις νέες και τους νέους του τόπου μας.

Την ίδια στιγμή ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι της Περιφέρειας και ιδιαίτερα «εκείνοι που δουλεύουν καλά, σκληρά και στηρίζονται σε διαφάνεια και αποτελεσματικότητα» δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για τις θέσεις τους ενόψει αυτών των αλλαγών.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την ίδρυση ανεξάρτητου τομέα για το προσφυγικό. Όπως είπε θα ονομάζεται Τομέας Κοινωνικής Συνοχής και Προσφυγικού και υπεύθυνος θα είναι ο Χάρης Αηδονόπουλος.

«Η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το προσφυγικό και η κυβέρνηση δεν συζητά ούτε για τους χώρους και τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ούτε για άλλα θέματα, αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος είναι να φύγει ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων από την Κεντρική Μακεδονία και ο αναλογικός επιμερισμός σε όλη την Ελλάδα ως το Σεπτέμβριο, κάτι που αποτελεί δέσμευση και του κ. Μουζάλα», δήλωσε χαρακτηριστικά για τον ανεξάρτητο αυτό τομέα ο κ. Τζιτζικώστας.

Νικολέτα Ευσταθίου