Σε… «αντάρτικο» καλεί ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος τους ψηφοφόρους, μετά τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η νέα γενιά, η οποία συσπειρώνεται-δεν συσπειρώνεται, δεν πρέπει να νομιμοποιήσει το Μνημόνιο, δηλαδή τη καταδίκή της. Η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή για την πατρίδα, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων – διότι πήγαμε σαν πρόβατα επί σφαγή και φορτώσαμε στο λαό μας μιας τέτοιας σφοδρότητας θατσερικής επίνευσης πρόγραμμα – είναι ή ο λαός να μην συμμετάσχει, δηλαδή να μην το νομιμοποιήσει (το Μνημόνιο), μην ψηφίζοντας τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα ή, αν θέλει να ψηφίσει, δεν υπάρχει εντιμότερη ψήφος από εκείνη προς το ΚΚΕ», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ.Μητρόπουλος.
«Εγώ λέω ότι (αυτή είναι) η εθνικότερη πολιτική εκλογική θέση όλων μας, κυρίως της νέας γενιάς, διότι αν νομιμοποιήσει και συσπειρωθεί και πάει και επιλέξει το μακελάρη του Μνημονίου, τον έναν ή τους δύο ή τους τρεις, η νέα γενιά θα έχει αυτοκτονήσει. Πιστεύω και η αποχή είναι υψηλής συνειδητότητας στάση. Αποχή ή λευκό ή ΚΚΕ. Να αρχίσει μια νέα διαπραγμάτευση, διότι ο απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο, δεν μπορεί να γίνει από τα κόμματα που το ψήφισαν», πρόσθεσε.
«Τους κάλεσα (σ.σ.: τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) να παραδεχτούν ότι βρίσκομαι μπροστά σε ένα σχέδιο σπίλωσης και πολιτικής εξόντωσης και τους ζήτησα να ανακαλέσουν την κατάπτυστη υπόθεση που δεν ταιριάζει σε σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς. Θεωρώ ότι πολύ όχλησε την ηγεσία το ότι τους είπα ότι πήγαμε σαν πρόβατα επί σφαγή, ότι πήγαμε χωρίς σχέδιο. Από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που τότε την είχα πρωτοχαρακτηρίσει επαίσχυντη, κακή για το ελληνικό ζήτημα κι όλη την αποτυχημένη επτάμηνη διαπραγμάτευση, θεωρώ και δικαίως από την πλευρά τους ότι τους στεναχώρησα. Το είπαν αρκετά κορυφαία στελέχη προχθές, δύο κορυφαίοι υπουργοί είπαν ότι «αυτό το οποίο μάς πείραξε, είναι η συνεχής αποδόμηση της αριστερής φυσιογνωμίας μέσα από την ανάδειξη των κυριοτέρων φάσεων αποτυχίας της διαπραγμάτευσης», συνέχισε ο κ.Μητρόπουλος.
Για το πολιτικό του μέλλον και το Μνημόνιο
Είμαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, έχω ξεχάσει τη δικηγορία, αλλά θα προσπαθήσω να την ξαναμάθω. Όχι (δεν θα πάω στο ΚΚΕ). Με 400 δις στην πλάτη χρέος ο λαός μας, είναι παρακινδυνευμένη, περιπετειώδης, τραγική θέση, το να λες «φεύγουμε, αν δεν λυθεί το ζήτημα του χρέους με ισχυρή διαπραγμάτευση, όχι αποτυχημένη, όχι υποθηκευμένη, όχι ανέτοιμη, όχι άπειρη», σαν αυτή που έγινε από την κυβέρνησή μας. Το τρίτο Μνημόνιο απαγορεύει ρητά τη διατύπωση εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου, πέραν του ψηφισμένου. Υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης διατύπωσης προγράμματος εναλλακτικού. Όλα αυτά είναι προσπάθεια υφαρπαγής και νομιμοποίησης της διάθεσης του λαού. Δεν πρέπει ο λαός να συναινέσει και να υπογράψει καθεστώς αυτοδουλίας.