ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4b63922bc3eb04dbfc9ef006c5689de4_XL

Αποστόλου: Αφορολόγητες οι αγροτικές επιδοτήσεις έως 12.000 ευρώ (video)

«Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τη συμμετοχή της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως εξήγησε με αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

Ο κ. Αποστόλου, σε απολογητικό τόνο, ανέφερε ακόμη για τη συμφωνία κυβέρνησης δανειστών: «Στη Συμφωνία που υπογράψαμε με τους Εταίρους, δυστυχώς, το έχουμε ομολογήσει ειδικά εμείς, υπάρχουν επιπτώσεις σε μερικά ζητήματα, όπως ιδιαίτερα είναι το ασφαλιστικό».

Σχετικά με τον αποκλεισμό του από αγρότες στην Κομοτηνή, ο υπουργός εξήγησε:

«Αυτή την ώρα οι αγρότες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Είμαι από τους πολιτικούς που έχω περπατήσει πολλά μπλόκα, όλα τα τελευταία χρόνια, πολλά μέτωπα έχω επισκεφτεί. Ξέρω λοιπόν, ότι σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται στο δρόμο, και θα βρεθούν, κάποιοι θερμόαιμοι που θα ανεβάσουν τους τόνους, θα υπάρξουν, πιθανόν, και υπερβολές, όπως αυτές που σημειώθηκαν προχθές στην Κομοτηνή. Θέλω όμως να κάνω σαφές στους αγρότες ότι η εφαρμογή της Συμφωνίας που υπογράψαμε με τους εταίρους, είναι μια Συμφωνία που υπερψηφίστηκε και από εσάς, υπερψηφίστηκε και από όλα τα κόμματα του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου»