ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – Συγκέντρωση στα διόδια Μαλγάρων

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδός ΑΕ», ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για κίνηση που είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο. «Θεωρούμε ότι αντί της σχεδιαζόμενης εκχώρησης σε ιδιώτες της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων με ελάχιστα οικονομικά οφέλη, με την παρούσα δημόσια διαχείριση από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και διατηρώντας το διόδιο σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό, στα επόμενα 30 έτη μπορεί να παραχθεί πλεόνασμα έως και 2 δισ. ευρώ. Τα σημαντικότατα παραγόμενα πλεονάσματα θεωρούμε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν από το Κράτος για την κάλυψη οποιωνδήποτε οικονομικών αναγκών της χώρας (αναπτυξιακά έργα, αποπληρωμή χρέους κτλ.)» αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Σχετικά με την πορεία της εταιρείας, στην ανακοίνωση τονίζεται: Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» από το 2012 έχει περάσει στην εποπτεία του ΤΑΙΠΕΔ με καταστρεπτικά αποτελέσματα στη λειτουργία της. Οι διαρκείς παλινωδίες, η διοικητική αστάθεια, η απουσία στρατηγικού προσανατολισμού, οι παρεμβάσεις σε θέματα λειτουργίας της οδού και γενικά η επικέντρωση στα θέματα του ΤΑΙΠΕΔ, έχουν απογοητεύσει τους εργαζόμενους και οδηγούν στη σταδιακή απαξίωση της εταιρίας. Ως αντίδραση σε όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΡΙΤΗ 12.7.2016.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι της «Εγνατίας Οδός Α.Ε.» διεκδικουν:

1. Την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας.

2. Την ανάθεση αρμοδιοτήτων στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την ανάπτυξη και διαχείριση υποδομών και την ανάπτυξη της χώρας.

3. Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Με την ευκαιρία της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί, στο σταθμό διοδίων Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη , ώστε να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματά τους.