ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη

Στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα πού σχεδιάζονται στη Σερβία και στις επενδυτικές δυνατότητες, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς, στην τοποθέτησή του στο Belt and Road Φόρουμ, στο Πεκίνο.

Στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα έργο με τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, τη διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Βελιγραδίου. Το θέμα είχαν συζητήσει οι δύο ηγέτες και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βελιγράδι. Οπως ανέφερε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Σερβίας θα είναι σε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ώστε να προχωρήσει άμεσα αυτό το σημαντικό σχέδιο που συνδέεται και με τη σιδηροδρομική διασύνδεση Βελιγραδίου-Βουδαπέστης που ολοκληρώνεται σύντομα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Σέρβος Πρόεδρος, στο περιθώριο της συνόδου, συμφώνησαν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, που ανακοινωθηκε στο Βελιγράδι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα, να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο κ. Βούτσιτς στήριξε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού να επαναληφθεί το Belt and Road Forum καθώς ενισχύει αποφασιστικά τη συνεργασία μεταξύ των χωρών.